Mikä on minikilpailutus?

Minikilpailutus tehdään, jos yhteishankinnan toimintamalli edellyttää kilpailutusta mukana olevien sopimustoimittajien kesken. Minikilpailutuksen avulla yhteishankinnan käyttäjä kilpailuttaa tarpeeseensa parhaiten soveltuvan toimittajan.

Dynaamisissa hankintajärjestelmissä eli DPS:issä kuulee puhuttavan sisäisestä kilpailutuksesta ja puitejärjestelyissä puolestaan kevennetystä kilpailutuksesta. Selkeyden vuoksi me Hanselissa käytämme näistä molemmista nimitystä minikilpailutus. 

Saat meiltä minikilpailutuksesi tueksi ohjeet, työkalut ja valmiit mallipohjat. Tarkemmat tiedot löydät kunkin yhteishankinnan omalta sivulta. Minikilpailutus tehdään aina digitaalisesti. Voit käyttää joko kaupallista kilpailutusjärjestelmää (Cloudia) tai DPS:issä myös Hanselin omaa Kisa-apuria. 

Kisa-apurilla teet DPS:n sisäiset kilpailutukset helposti

Hanselin maksuttomalla Kisa-apurilla voit toteuttaa näppärästi dynaamisen hankintajärjestelmän eli DPS:n sisäisen minikilpailutuksen, aina tarjouspyynnön julkaisusta hankintapäätökseen asti. Kisa-apuri on erityisen hyödyllinen asiakkaillemme, joilla ei ole käytössään kaupallista, kuten esimerkiksi Cloudian, kilpailutusjärjestelmää. Kisa-apurissa kilpailutat näppärästi myös pienhankinnat, joiden arvo jää alle 60 000 euron kansallisen kynnysarvon. 

Kisa-apurissa voit tehdä tarjouspyyntöjä, vertailla saamiasi tarjouksia ja valita voittajan. Kisa-apurissa näet myös kaikki päättyneet kilpailutuksesi. 

Katso kaikki DPS:t ja pienhankinnat, joissa Kisa-apuri on jo käytössä!

Tuemme yhteishankinnan käytössä

Hyödyntäessäsi yhteishankintojamme saat veloituksetta katselmointi- ja kommentointiapua minikilpailutukseesi.

Apua minikilpailutukseen

Kymmenen vinkkiä minikilpailutukseen

Listasimme asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon minikilpailutuksessa.

Siirry vinkkeihin

Kisa-apurin ohjeet

Miten käytät maksutonta Kisa-apuriamme? Kurkkaa ohjevideot tai lue ohjeet! Tarkempia tietoja löydät myös kunkin yhteishankinnan omalta verkkosivulta.

Kisa-apurin ohjesivulle

Katso webinaari tästä

Katso webinaarimme siitä, mitä etuja yhteishankinnat tarjoavat ja miten oma hankinta niiden sisällä kilpailutetaan.