Asiakkaamme kertovat

Lapin yliopisto kuljettaa tilausajopalveluilla

Lapin yliopistossa opiskelijoiden ja henkilökunnan kuljetukset järjestyivät näppärästi tilausajopalveluiden kautta.

Hanselin kautta voi hankkia myös tilausajopalveluita henkilökuljetuksiin, olipa tarve sitten kertaluontoinen tai jatkuva. Kevennetyn kilpailutuksen saa tehtyä tilausajopalvelussa nopeasti ja helposti.

Lapin yliopistoa kohtasi yllättävä tilanne vuonna 2010, kun 1 200 opiskelijaa ja lähes sata henkilökuntaan kuuluvaa joutui väistymään taiteiden tiedekunnan rakennuksista remontin tieltä. Toiminta hajaantui Roveniemellä kahteen eri toimipisteeseen.

– Käsissämme oli erikoistilanne, kun sisäilmaongelmat vaativat nopeaa reagointia, Lapin yliopiston kiinteistö- ja hankintapalveluissa toimitila-assistenttina työskentelevä Hanne Alajoutsijärvi taustoittaa.

Rovaniemen kaupungin julkinen liikenne ei tarjonnut ratkaisua logistisiin ongelmiin.

– Busseja kyllä kulkee tiuhaan, mutta meidän tarpeisiimme väärissä paikoissa. Kaupunki ei pystynyt järjestämään toimivaa ratkaisua, joten käännyimme Hanselin tilausajopalveluiden puoleen.

Arkisin ajettava reitti kuljettaa opiskelijat ja henkilökunnan ilmaiseksi kampukselta eri toimipisteisiin ja takaisin.

– Bussit kulkevat aamulla, lounastauon aikaan, iltapäivällä ja käyttäjien toiveesta vielä illallakin. Ihmiset ovat suhtautuneet järjestelyyn todella ymmärtäväisesti, mikä on iso asia. Myös palvelun toimittaja on hoitanut oman osuutensa kiitettävästi, Alajoutsijärvi sanoo.

Vuosisopimus kerrallaan

Lapin yliopisto hyödyntää puitejärjestelyn vakiotilausajopalvelua, jossa sopimuskauden pituus on enintään vuosi. Keväinen kilpailuttaminen onkin tullut tutuksi.

– Tänä vuonna siirrymme käyttämään uutta puitejärjestelyä, viimevuotinen mentiin vielä vanhalla, Alajoutsijärvi kertoo.

Tilausajojen kilpailuttaminen käy kätevästi sähköisen ajoneuvopalvelun kautta. Kevennetyn kilpailutuksen voittaneen toimittajan kanssa tehtiin suoraan sopimus ja neuvoteltiin yksityiskohdista. Toivotut aikataulut olivat esillä jo kilpailutusvaiheessa.

– Itse olen selvinnyt todella helpolla, kun Hanselin päässä on ollut asiantunteva ammattilainen. Yhteistyö on toiminut kuin tanssi, Alajoutsijärvi kiittelee.

Vaikka kuljetusjärjestelyt on saatu hoidettua kunnialla, Alajoutsijärvi odottaa tilanteen paluuta normaalin.

– Ensi vuoden keväällä remontin pitäisi jo olla ohi.