Blogi

Hansel Blogi

 • Kuinka nopeasti julkinen hankinta uskaltaa muuttua?

  Hankinta-asiantuntijan näkemyksellisyys, sosiaaliset taidot ja puhtaasti analyyttisten työkalujen hyödyntäminen korostuvat päivä päivältä enemmän. Kilpailuttaja tai hankkija, oli sitten humanisti tai lakimies, ei voi tulevaisuudessa olla vain tarjouspyynnön tai sopimuksen kirjoittaja.

 • Nyt on viestijöillä mistä valita

  Markkinointi- ja viestintäpalveluiden puitesopimustoimittajat kävivät esittäytymässä Hanselin asiakkaille.

 • Sometimes I feel like I am Sherlock

  I have been working on public procurements for several years. I have mastered the procurement jargon in such manner so I can use it fluently myself. But the ESPD took things to a whole new level.

 • Oikeassa olemiselle ei tarvita omistajaa

  Asiakkaan sanotaan olevan aina oikeassa, mutta mitä oikeassa oleminen julkisissa hankinnoissa tarkoittaa? Perinteisesti voisi ajatella, että oikeassa on osapuoli, joka nousee markkinaoikeudesta voittajana virtuaalinuijan kopahdettua virtuaalipöytään. Voiko kilpailutuksissa olla oikeassa vain jälkiviisas?

 • Valtion kilpailutuskalenteri toteutettiin ketterillä menetelmillä

  Valtion it-hankkeet ovat aika ajoin saaneet mediassa kyseenalaista huomiota. Ei ole tavatonta lukea lööpeistä, että uuden järjestelmän käyttöönotto on maksanut valtavasti, ylittänyt budjetin, eikä lopputulos ole silti vastannut odotuksia.

 • Älä hyväksy huonoa, vaan reklamoi

  Asiakkailla tuntuu välillä olevan turhan korkea kynnys reklamointiin. Toimittajan vaihtelevia selityksiä ja lupauksia paremmasta tulevaisuudesta kuunnellaan hyvän yhteistyön hengessä liiankin pitkään. Tällaisessa tilanteessa kirjallisen reklamaation tekeminen nostaisi ”kissan pöydälle” ja tilanne saatettaisiin nopeammin oikealle tolalle.

 • Älä huurustele – kilpailullinen neuvottelumenettely auttaa keskittymään oleelliseen

  Hankintayksikkö on kohdannut visaisen pulman: miten järjestää kansalaisten kulku joen yli? Vaihtoehtoja massiiviselle sillanrakennustyömaalle ovat ainakin tunnelin kaivaminen tai lossi, joka kuljettaisi väkeä rannalta toiselle. Moderni hankintayksikkö valitsee hankintamenettelyksi kilpailullisen neuvottelumenettelyn.

 • Ominaisuuksien ostamisesta vaikutusten hankintaan

  Mitä vaikuttavuuden hankinta tarkoittaa? Lähtisin liikkeelle melko yksikertaisesta asiasta: lisäarvosta. Itselleni vaikuttavuuden hankinta julkisten hankintojen avulla on toimintaa, jossa eurolle haetaan yhteiskunnallisesti mahdollisimman paljon arvoa.

 • Vinkkejä tarjouspyynnön tekijöille

  "Simuloi, simuloi, simuloi" ja seitsemän muuta Mirke Turusen vinkkiä tarjouspyyntöjen tekijöille.

 • ”Lukuja pöytään”

  sanoi valtiovarainministeriön virkamies. Virallisempi muotoilu oli Hankintojen digitalisointiohjelman osahanke ”Hankintojen tietopohjan hyödyntämisen parantaminen”, joka vastuutettiin Hanselille.