Lakimies on tiimipelaaja

hansel-jukka-pekka-salmela-s.jpg

 

Mielenkiintoinen työ on vienyt mukanaan Jukka-Pekka Salmelan, joka tuli Hanseliin lakimieheksi vuonna 2010. Hän oli saanut edellisessä työpaikassaan Satakunnan ELY-keskuksesta apua Hanselin asiantuntijoilta, mitä kautta yhtiö oli tullut tutuksi. Urallaan sittemmin johtavaksi lakimieheksi edennyt Jukka-Pekka kiittää, että heti alusta projekteihin pääsi nopeasti kiinni, kun kollegat tukivat tulokasta uusien tehtävien omaksumisessa.

Lakimiehet varmistavat Hanselissa, että kilpailutukset toteutetaan hankintalainsäädännön mukaisesti sekä laativat sopimusehtoja. Jukka-Pekka tekee molempia sekä Hanselin yhteishankinnoissa että asiakkaiden omissa kilpailutuksissa. Kilpailutuksia voi olla käynnissä 7–10 yhtä aikaa.

”Asiakaskohtaisissa kilpailutuksissa hankinnan kohteiden kirjo on valtava ja pääsee tutustumaan ihan uusiin toimialoihin. On mukava työskennellä erilaisissa porukoissa, joissa tiimi muodostuu välillä hanselilaisista ja välillä myös mukana olevista asiakkaista”, Jukka-Pekka kuvailee.

Monessa mukana

Esimerkiksi matkustukseen ja erilaisiin konsultointipalveluihin liittyviä yhteishankintakilpailutuksia on tullut paljon Jukka-Pekan pöydälle. Lisäksi hänen vastuullaan ovat Hanselin yhteishankintasopimusten sopimusmallit ja niiden jatkuva ylläpitäminen. Työhön kuuluu myös sopimushallintaa koko sopimuskauden ajan ja asiakkaiden tukemista esimerkiksi tulkintakysymyksissä, mikä tuo lisää vaihtelua työhön.

Kun kilpailutusta valmistellaan, vaihtelee asiakkaan puolelta tulevan tiimin koko yhdestä neljään henkilöön. Hanselista asiakkaiden omien kilpailutusten projektiryhmissä ovat mukana yleensä lakimies ja kilpailuttamiskonsultti. Yhtiön omissa yhteishankintojen kilpailutuksissa on tyypillisesti mukana kolme henkeä, kun lakimies ja kilpailuttamiskonsultti saavat työryhmäänsä mukaan toimialaosaamista edustavan kategoriapäällikön.

Miksi suosittelet Hanselia työpaikkana?

"Kollegiaalinen tuki ja asioiden pallottelu yhdessä on mukavaa. Täällä on valtavasti julkisten hankintojen osaamista ja työtehtävät ovat mielenkiintoisia", Jukka-Pekka summaa.