Avoimet työpaikat

Julkisten hankintojen fani kehittämistehtävissä

tuomo_vuorinen_WEB2000px_vaaka.jpg

Tietojohtamista opiskellut DI Tuomo Vuorinen tuli Hanseliin vuonna 2012. Hankintahommat olivat tuttuja jo entuudestaan ja hän tuli kilpailuttamiskonsultiksi asiakkaiden omiin erilliskilpailutuksiin. Vaihtelevat toimeksiannot ja erilaiset kilpailutukset kiinnostivat Tuomoa sekä se, että Hanselissa kaikki työskentelevät julkisten hankintojen parissa, joten kollegiaalista tukea on tarjolla yllin kyllin.

Reilut kolme vuotta kului vauhdikkaasti pääasiassa tietojärjestelmäkilpailutusten merkeissä. Vuonna 2015 talossa tuli auki asiakkuuspäällikön paikka, jota Tuomo päätti hakea. Asiakastyö ei ollut hänelle itsestään selvä valinta, mutta oman osaamisen kehittäminen ja asiakkaiden hankintatoimen kokonaisvaltainen tukeminen innostivat urasiirtoon. ”Parasta työssä on avoin keskustelu ja kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa”, Tuomo summaa.

Uusia haasteita tarjottu

Seuraavan kolmen vuoden syklin jälkeen Tuomolle tarjoutui jälleen tilaisuus päivittää työnkuvaansa ja tarttua uuteen haasteeseen. Hänen vastuulleen jäivät yhä tutut ICT-puoleen liittyvät asiakkaat, mutta puolet työajasta vapautettiin asiakkuustoiminnon kehittämiseen. Tehtävä pitää sisällään sekä talon sisäistä prosessikehittämistä että asiakkaille tarjottavien palveluiden ja kanavien hiomista entistäkin paremmiksi. ”On kiinnostavaa olla tiiviisti mukana parantamassa asiakaskokemusta askel askeleelta”, Tuomo kuvailee tyytyväisenä.

Tuomon asiakastapaamisissa keskustellaan esimerkiksi Hanselin yhteishankintojensa kautta tarjoamista tuotteista ja palveluista, joilla asiakkaiden tarpeita voidaan täyttää. Lisäksi pöydällä ovat usein hankintatoimen kehittäminen ja asiakkaan omissa hankinnoissa auttaminen, joita molempia Hansel myös palveluna tarjoaa. Tärkeä osa työtä on myös jatkuva talon tarjontaan tutustuminen sekä asiakkaiden terveisten tuominen kollegoille.

Miksi suosittelet Hanselia työpaikkana?

Jos julkiset hankinnat kiinnostavat, tämä on poikkeuksellinen paikka, kun niistä innostuneita työkavereita on talo täynnä. Hyviä vinkkejä riittää siis aina jakoon ja ratkaisuja voidaan hakea yhdessä.