Kilpailutuskalenteri avaa näkymän valtion hankintoihin

Uutiset Kilpailutuskalenteri avaa näkymän valtion hankintoihin

08.03.2017

Valtion virastojen ja laitosten hankintasuunnitelmien pohjalta koottu valtion kilpailutuskalenteri on julkaistu 7.3.2017.  Hanselin valtiovarainministeriön toimeksiannosta kokoama kilpailutuskalenteri antaa yrityksille tietoa valtion tulevista hankinnoista ja lisää hankintatoimen avoimuutta.

Kilpailutuskalenterin avulla yritysten on nykyistä helpompi varautua valtionhallinnon tarjouskilpailuihin. Kilpailutusten ennakkotietojen julkaisemisella halutaan lisätä innovatiivisten palvelujen ja tuotteiden tarjoamista tai kokonaan uusien toimintamallien tarjoamista valtiolle.

Kilpailutuskalenterin käyttöönotto tehostaa valtion toimintaa myös sisäisesti, kun eri organisaatiot ovat tietoisia toistensa hankintasuunnitelmista. Valtion organisaatiot voivat yhdistää samankaltaisia hankintojaan yhdeksi tarjouskilpailuksi tai hyödyntää aikaisempien kilpailutusten kokemuksia hankintojen suunnittelussa. Kilpailutuskalenterissa julkaistut tiedot eivät sido hankintayksikköä. Viralliset hankintailmoitukset julkaistaan edelleen HILMAssa.

Valtion hankintatoimi digitalisoidaan vuoteen 2019 mennessä

Sähköinen kilpailutuskalenteri on osa Valtion hankintojen digitalisointi -ohjelmaa, jossa koko hankintaprosessi yhtenäistetään hankintojen suunnittelusta aina maksatukseen.
Ohjelman tavoitteina on, että valtio koetaan luotettavana ja houkuttelevana sopimuskumppanina ja valtiolle tarjoaminen on helppoa. Valtion käytännöt hankinnoissa ovat jatkossa yhtenäisiä ja turha byrokratia on karsittu pois.

Kilpailutuskalenteria kehitetään edelleen, ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia kalenterin parantamiseksi. Kilpailutuskalenteriin on tulossa mm. kysymys- ja vastauspalsta sekä vapaasanahaku.

Valtion kilpailutuskalenteri

Valtion hankintojen digitalisointi (valtiovarainministeriön verkkosivuilla)

Lisätiedot:

Kalle Pinni
Hankintatoimen kehittämisyksikön päällikkö
Puh. 0294 444 252
etunimi.sukunimi@hansel.fi

 

Palaa takaisin