Toimittajatyytyväisyyden selvittäminen edesauttaa yhteistyön kehittämistä

15.04.2020

Markkinoiden toimivuus, toimittajien tasapuolinen kohtelu ja yhteistyön kehittäminen on Hanselin toiminnan perusta. Tästä syystä olemme selvittäneet yhteishankintasopimustemme toimittajien tyytyväisyyttä ja kehitystoiveita kahden vuoden välein tehtävällä toimittajatyytyväisyyskyselyllä jo vuodesta 2014.

Edellinen kysely lähetettiin sopimusyhteyshenkilöillemme tammikuussa 2020. Kyselytutkimuksen suoritti ulkopuolinen puolueeton taho.

Tulosten perusteella kokonaistyytyväisyys yhteistyöhön Hanselin kanssa on pysynyt erittäin hyvänä. Edelliseen tutkimukseen verrattuna hankinnan kohteen tuntemuksen, tuotteiden ja palveluiden arvioitiin parantuneen, ja hankintalain ja kilpailutusmenettelyjen tuntemuksen arvioitiin hieman heikentyneen.

Toimittajista tyytyväisimpiä ovat ne, ketkä asioivat Hanselin kanssa säännöllisesti. Tyytyväisiä olivat myös ne toimittajat, jotka kokivat Hanselin sopimuksen merkittäväksi liiketoiminnalleen. Vastauksissa oli jonkin verran toimialakohtaisia eroja.

Hanselin vahvuuksina nähtiin erityisesti:

  • Yhteyshenkilöiden toiminta
  • Hankintalain ja kilpailutusmenettelyjen tuntemus
  • Hanselin toiminnan tasapuolisuus
  • Tiedottaminen yhteishankintajärjestelyistä ja kilpailutuksista

Kehittämiskohteiksi tunnistettiin:

  • Hankinnan kohteen tuntemus
  • Kilpailutusprosessin sujuvuus

Kyselyn tuloksena olemme päivittäneet sisäisiä kilpailutusprojektiohjeitamme joustavimmiksi sekä hankinnan kohteen tuntemuksen laajentamisen mahdollistaviksi. Olemme lisäksi uudistamassa verkkopalveluamme, jotta se palvelisi toimittajiamme entistä paremmin.

Tulemme jatkossa kehittämään myös toimittajatyytyväisyystutkimustamme, jotta se vastaa paremmin mm. uusia yhteishankintamenetelmiä. Yhteistyökumppaneinamme teillä on myös mahdollisuus antaa palautetta ja kehittämistoiveita suoraan kategoriapäälliköillemme.