Uuden Hilman tekninen toteuttaja on valittu

27.12.2018

Hilman uudistuksen tekniseksi toteuttajaksi on valittu Innofactor Business Solutions Oy. Hankintapäätös julkaistiin 21.12.2018.

Hilma eli valtion hankintailmoitukset.fi-palvelu uudistetaan palvelemaan eri käyttäjäryhmiä entistä paremmin. Uudistettu Hilma on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään 1.1.2020.

Innofactor Business Solutions Oy antoi hinta-laatusuhteeltaan parhaan tarjouksen kilpailutuksessa, joka käsitti mm. Hilman toimituksen, käyttöönoton, ylläpidon ja jatkokehittämisen. Sopimus voidaan tehdä 14 päivän mittaisen valitusajan päätyttyä.

Ohjenuorana uudistuksessa ovat avoimuuden lisääminen, käyttäjälähtöisyys sekä jatkuva kehitys. Hilma uudistetaan Microsoft Azure -alustalle hyödyntäen ensisijaisesti sovellusalustan ulkoistamisen palveluita (PaaS). Palvelua kehitetään ketterin menetelmin.

Hilma uudistetaan yhteistyössä

Hilma on sähköinen ilmoituskanava, jossa hankintayksiköt ilmoittavat julkisista hankinnoistaan. Yritykset saavat Hilma-palvelusta reaaliaikaista tietoa käynnissä olevista kilpailutuksista ja ennakkotietoa tulevista kilpailutuksista. Hilman uudistaminen nykypäivän tarpeita vastaavaksi tukee markkinoiden toimintaa ja helpottaa julkisten hankintojen parissa tehtävää työtä.

Projektin vetovastuu on Hanselilla, ja uudistustyöhön osallistuvat myös työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Julkisten hankintojen neuvontayksikkö ja useat muut toimijat.

Lisätiedot:

Tiina Luoma
palvelupäällikkö 
tiina.luoma(at)hansel.fi