Valtion hankintadatapalvelu uudistui

25.10.2018

Valtion hankintadatapalvelun käyttökokemus ja ulkoasu on uudistettu. Parannettu käyttökokemus vastaa nyt​ toista verkkopalvelustamme löytyvää analyysityökalua, Hankintapulssia. 

Hanselin analyysipalvelut kartuttavat tietoa valtion hankintamenoista. Lisääntynyt tieto auttaa hankintatoimen kehittämisessä ja tukee parempien hankintojen tekemisessä. Koska analyysityökaluja hankintojen tutkimiseen ja kehittämiseen alkaa olla kuin sieniä sateella, alla kertaus siitä, mitä palveluamme käyttää milloinkin.

Valtion hankintadatapalvelu​

Valtion hankintadatapalvelu sisältää lähes koko budjettivaltion ostolaskuaineiston.  Hankintadatapalvelun ansiosta tietoja hankintojen kustannuksista, toimittajista ja puitesopimusten käytöstä voi tarkastella ajantasaisesti yhdestä ohjelmasta. Raportin lähteenä on käytetty Rondo-järjestelmän ostolaskutietoja, ja käyttäjillä mahdollisuus vertailla lukuja eri kirjanpitoyksiköiden välillä. Hankintadatapalvelun käyttöoikeudet annetaan niille budjettitalouden piirissä työskenteleville henkilöille, jotka työnkuvansa puolesta hyötyvät valtion hankintatiedoista. Pääset palveluun tästä.

Hankintapulssi

Hankintapulssi kokoaa organisaatioiden hankintatiedot helposti käsiteltäväksi kokonaisuudeksi. Siinä missä valtion hankintadatapalvelu näyttää konsernitasoiset tiedot, sisältää Hankintapulssi kirjanpitoyksiköiden ostolaskuaineiston sekä tiedot yhteishankinnoista. Hankintapulssi palvelee valtion budjettitalouteen kuuluvia asiakkaitamme, joiden hankintadata on Valtion hankintadatapalvelussa. Hankintapulssista voit lukea lisää täältä.

Tutkihankintoja.fi

Tutkihankintoja.fi-palvelun avulla kansalaiset ja yritykset saavat tietoa valtion hankinnoista. Kansalainen saa tietoa siitä, mitä valtio hankkii ja mihin julkisia varoja käytetään. Yrityksille palvelu tarjoaa tietoa markkinoista. Hankintoihin voi tutustua esimerkiksi organisaation tai kategorian mukaan. Koska palvelu on kaikille avoin, on tietosisältö suppeampi kuin Valtion hankintadatapalvelussa. Esimerkiksi puolustus- ja turvallisuussektorin hankintatiedot on rajattu palvelun ulkopuolelle.