Hankintapulssi

Hankintapulssi tarjoaa hankintayksiköille tietoa hankinnoista päätöksenteon tueksi. Tunnusluvut löytyvät kätevästi yhdestä paikasta, havainnollisessa muodossa. Ne esitetään helposti ymmärrettävässä ja käsiteltävässä muodossa. Hankintapulssi on maksutta asiakkaidemme käytettävissä.

Visualisoitu palvelu kertoo muun muassa sen, mitä on hankittu, miltä toimittajalta ja milloin hankinnat on tehty. Tarjolla on myös tietoa hankintojen hiilijalanjäljestä. Hankintapulssi palvelee kirjanpitoyksikkötasoisella tiedolla.

Esimerkkinäkymä Hankintapulssista

Kuvituskuva: pylväsdiagrammi Hankintapulssi-työkalustaHankintapulssi, yhteishankinnat

 

Hankintapulssin hiilijalanjälki-välilehti kertoo karkealla tasolla organisaation hankintojen hiilijalanjäljen kirjanpidon tilitasolla. Hiilijalanjäljenlaskenta perustuu ostolaskuihin ja Syken kehittämiin Envimat-kertoimiin.

Hankintapulssissa esitettävä hiilijalanjälki ei ole virallisen standardin tai menetelmän mukainen organisaation hiilijalanjälki, mutta se on hyvä ensiaskel sellaisen todentamista kohti. Pääsääntöisesti organisaation päästöistä suurin osa muodostuu hankinnoista, ja siten Hankintapulssin antama hiilijalanjälki antaa hyvin suuntaa kokonaispäästöjen laskennalle.

Hiilijalanjälki-välilehti kertoo visuaalisessa ja selkeässä muodossa, mistä hankintakategorioista isoimmat päästöt muodostuvat. Päästöpalkin väri kertoo kyseisen kategorian päästöintensiteetistä: mitä pidempi ja tummempi palkki, sitä enemmän kyseiseen kategoriaan on hyvä keskittyä, kun haetaan päästöjen vähennyskohteita.

päästölaskenta.pngHankintapulssi, hiilijalanjälki päästöintensiteetin mukaan korostettuna

Webinaaritallenteestamme noin 13 minuutin kohdalta löydät lyhyen demon Hankintapulssin hiilijalanjälkinäkymästä

Blogi: Hiilijalanjälkilaskennan monet haasteet
​​​​​​​Blogi: Tunnetko vastuullisuustoimiesi vaikutukset?

Mikäli ette ole vielä avanneet ostolaskudataanne Hanselille, olkaa yhteydessä kehittämispalveluihimme, niin autamme teitä eteenpäin päästötietojen saamisessa käyttöönne Hankintapulssissa. 

Kehitämme Hankintapulssia jatkuvasti ja tuomme mukaan uusia tunnuslukuja ja ominaisuuksia asiakkaidemme tarpeiden mukaan.

Kirjaudu sisään Hankintapulssiin. 

Hankintapulssi-, Hankintatutka- ja Hankintaluotsi-työkaluja käytetään KEINO-akatemiassa.

Ota Hankintapulssi avuksi hankintojen johtamiseen!

Kun haluat ottaa Hankintapulssin käyttöösi, pyydä käyttöoikeudet asiakaspalvelustamme . Kirjaudu Hankintapulssiin tästä linkistä tai Oma Hansel -valikon kautta.

Webinaari hankintojen johtamisen työkaluista

Katso 28.4.2022 pidetty webinaarimme. Aiheina Hankintapulssi ja Hankintaluotsi -työkalut