Hankintatietoa

Kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria, niiden hankkiminen kannattaa tehdä yhteishankintana. Me Hanselissa kilpailutamme käyttöösi kymmeniä yhteishankintoja vuosittain. Haluamme yhteishankintojen avulla tehdä asiakkaidemme elämästä helpompaa ja tuoda lisää tuottavuutta hankintatoimeen. Yhteishankintojen suuret ostovolyymit puolestaan mahdollistavat hyvät hinta- ja sopimusehdot. Tutustu alta erilaisiin hankintaratkaisuihimme ja yhteishankintojemme vastuullisuuteen!

Tutustu yhteishankintoihin

Yhteishankinnat-sivulla pääset tutustumaan laajaan tarjontaamme ja tekemään liittymisen haluamaasi yhteishankintaan. Tervetuloa tutustumaan tarkemmin Hanselin tuleviin ja käynnissä oleviin puitejärjestelyihin, dynaamisiin hankintajärjestelmiin ja pienhankintoihin!

Puitejärjestely

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus asiakkaidemme yleisesti käyttämistä tuotteista tai palveluista. Asiakkaat liittyvät puitejärjestelyyn ennen tarjouspyynnön julkaisua. Sopimustoimittajia voi olla yksi tai useampi.

Dynaaminen hankintajärjestelmä DPS

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli DPS tarjoaa hankinnallesi raamit ja joustaa omien tarpeidesi mukaan. Mukaan voit tulla milloin vain DPS:n keston aikana – oletpa sitten asiakas tai soveltuvuusehdot täyttävä toimittaja.

Pienhankinta

Pienhankintaa voit käyttää, kun hankintasi jää alle kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euron. Tarjoamme avuksi niiden hyödyntämiseen Kisa-apurin, jossa voit lähettää tarjouspyyntöjä mukana oleville toimittajille nopeasti ja joustavasti.

Hankintojen vastuullisuus

Kaikkia yhteishankintojamme tarkastellaan neljästä eri vastuullisuusnäkökulmasta. Kun teemme kilpailutusta yhteistyössä asiakkaamme kanssa, autamme asiakasta arvioimaan oman hankintansa vaikuttavuutta.

Mikä on minikilpailutus?

Minikilpailutuksen avulla yhteishankinnan käyttäjä kilpailuttaa tarpeeseensa parhaiten soveltuvan toimittajan. Minikilpailutus tehdään, jos toimintamalli edellyttää kilpailutusta sopimustoimittajien välillä.

Liittymiskäytäntömme

Pitääkö liittyä etukäteen vai saako hypätä mukaan kyytiin matkan varrella? Liittymiskäytäntö vaihtelee yhteishankinnan toimintamallin mukaan.

Työkaluja hankintoihin

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia digitaalisia työkaluja hankintojesi tueksi. Tutustu tarkemmin muun muassa Kisa-apuriin, Tilausajopalveluun tai erilaisiin hankintojen johtamisen ja kehittämisen apuvälineisiin!

Kun hankit, hanki hyvin

Kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria, niiden hankkiminen kannattaa tehdä yhteishankintana. Kilpailutamme käyttöösi kymmeniä yhteishankintoja vuosittain.

Ratkaisuja moniin tarpeisiin

Olemme koonneet yhteishankinnoistamme myös kokonaisuuksia, jotka toivottavasti auttavat sinua hankinnoissasi. Kurkkaa lisää ja etsi apuja vaikkapa ICT-hankintojen tekemiseen!