Tehtävä tehtävältä tutummaksi julkisten hankintojen kanssa

hansel-petteri-pohto-s.jpgHanselin digitiimin palvelupäällikkö Petteri Pohto

Aikaisemmin tutkijana julkisiin elintarvikehankintoihin ja sähköiseen tilaamiseen paneutunut Petteri Pohto tuli Hanseliin vuonna 2012. Hänen ensimmäinen roolinsa meillä oli toimiminen kilpailuttamiskonsulttina. Tehtävä tarjosi Petterille käytännön kokemusta ja oppia kilpailuttamisesta. ”Oli kiva tehdä töitä tiiviissä yhteistyössä kollegoiden kanssa ja vaihtaa osaamista puolin ja toisin”, hän muistelee Hansel-uransa alkuaikoja.

Uusia kehittymisen mahdollisuuksia tuli tarjolle parin vuoden jälkeen, kun sähköisen kilpailutusratkaisun yhteishankinta oli vailla kategoriapäällikköä. Petteri haki paikkaa, sai sen ja pääsi sukeltamaan entistä syvemmälle julkisten hankintojen pyörteisiin. Tässä tehtävässä tutuiksi tulivat myös sopimusasiat ja koko sopimuskauden hallinta, mikä oli uutta ja innostavaa.

Määrätietoisesti digipolulle

”Toimiessani kategoriapäällikkönä tein osan työajastani hommia myös hankintojen tuessa, eli olin asiakkaiden apuna heidän kilpailutuksissaan”, Petteri kertoo. Tuolloin hän myös opasti asiakkaita käyttämään kilpailutusjärjestelmä Hanki-palvelua, josta oli pian tulossa yhä vahvemmin hänen työnsä keskipiste.

Vuonna 2016 Petterille tarjoutui tilaisuus hakea Digitaaliset palvelut -yksikköön palvelupäälliköksi ja alkaa kehittää sähköiseen hankintaan liittyviä järjestelmiä kokopäiväisesti. ”Tehtävä on minulle erittäin mieleinen, sillä olen aina ollut digi-intoilija ja yhdistin aikanaan kauppatieteiden maisterin opintoihinikin tietojärjestelmätiedettä”, Petteri paljastaa.

Kilpailutus- ja tarjouspalvelu Cloudian lisäksi hän vastaa myös erilaisten yhteishankintojen käyttöä helpottavien digitaalisten työkalujen rakentamisesta, kehittämisestä ja ylläpidosta. Kehittämishakuinen mies on kokenut kiinnostavaksi sen, että on päässyt tekemään palveluista entistäkin parempia.

"Nyt olen mukana myös Hilma-tiimissä, eli kehitämme yhdessä Hanselin ja palvelun teknisen toteuttajan kanssa tätä tärkeää viranomaispalvelua, jonka avulla hankintayksiköt voivat ilmoittaa kilpailutussuunnitelmistaan ja hankinnoistaan sekä tehdä kilpailutuksia", Petteri kertoo.

Oma into vie eteenpäin

”Työssäni on hienoa se, että sekä talon oma digitiimi että läheisimmät kumppanimme ohjelmistotaloissa ovat kaikki todella osaavia ja innostuneita”, Petteri kehuu kehittämisorientoituneita kollegoitaan. Ja mainitsee myös itselleen tärkeän vapaa-ajan ja virkistystoiminnan, jota henkilöstön pyörittämä Hansel-klubi tarjoaa. Sen puitteissa Petteri on ollut mukana kokoamassa muun muassa urheiluporukoita ja organisoimassa illanviettoja.

Miksi suosittelisit Hanselia työpaikkana?

”Täällä on monia mahdollisuuksia tarjolla, jos itse on avoin ja kiinnostunut. Olen todella tyytyväinen siihen, miten olen päässyt vuosien varrella osaamistani laajentamaan, sekä yhdistämään kiinnostukseni kilpailuttamiseen ja järjestelmiin”, moniosaaja-Petteri summaa.

Lue lisää uratarinoita!