Oletko uusi asiakas?

Tarjoamme sinulle tukea julkisiin hankintoihin yhteishankintasopimusten, kehittämispalveluiden ja kilpailutuskonsultoinnin muodossa.  Avainsanoja toiminnassamme ovat vastuullisuus ja digitaalisuus.

Kuulutko asiakaskuntaamme?

Hanselin asiakkuus perustuu Hansel-lakiin. Oletko epävarma, onko organisaationne jo asiakas? Tarkista asia verkkopalvelumme Asiakkaat-sivulta! Huom. Hyvinvointialueille olemme koonneet oman tietopaketin, lue lisää!

Jos sinulle on epäselvää, voitteko hyödyntää palveluitamme, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@hansel.fi. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään selvittämään, täyttyvätkö Hansel-laissa esitetyt asiakkuuden edellytykset.

Voit myös täyttää asiakkuusselvityskyselyn (Forms-lomake). Kyselyn täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Kun selvitys on tehty, olemme sinuun yhteydessä. Jos herää kysymyksiä, niin voit olla yhteydessä asiakkuusselvitys@hansel.fi.

Haluatko sopimustoimittajaksi? 

Asiakkuusselvityskysely on tarkoitettu julkishallinnon organisaatioille, jotka voivat Hansel-lain mukaan olla asiakkaitamme. Jos sen sijaan olet kiinnostunut olemaan Hanselin sopimustoimittaja, voit lukea lisää verkkopalvelumme Toimittajille-osiosta. Voit lisäksi seurata Hanselin hankintailmoituksia Hilmasta, eli julkisten hankintojen sähköisestä palvelusta, josta löytyy lisätietoa sopimustoimittajien toimialakohtaisista soveltuvuusvaatimuksista. Pääset mukaan mahdollisimman nopeasti, kun täytät osallistumishakemuksen ja pakotekyselyn sekä toimitat pyydetyt selvitykset. Tarvittaessa voit olla myös yhteydessä hankintakoordinaattoreihimme osoitteessa hankintakoordinaattorit@hansel.fi. He kertovat mielellään lisää ja auttavat sinua eteenpäin.

Kuinka aloittaa palveluidemme käyttö, kun asiakkuutesi on hyväksytty? 

Ensimmäiseksi sinun tulee rekisteröityä verkkopalveluumme. Rekisteröitymisen jälkeen sinulle avautuvat yhteishankintojemme kaikki tiedot, ja pääset liittymään valitsemiisi yhteishankintoihin. Rekisteröityminen ohjaa sivuston näyttämään sinulle vain ne sopimukset ja palvelut, joita voit hyödyntää.

  1. Klikkaa sivuston oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu sisään / Ei tunnuksia? Rekisteröidy". Täytä pyydetyt kentät ja anna haluamasi salasana. (Huom. älä käytä HAKA tai VIRTU -rekisteröitymistä).
  2. Rekisteröinti vahvistetaan sähköpostiisi tulevan linkin kautta. Jos et saa vahvistusviestiä, kannattaa tarkastaa roskapostikansio. Vahvistuksen jälkeen voit kirjautua palveluumme ja hyväksyä tietosuojakäytäntömme.
  3. Tiedät olevasi kirjautuneena, kun oikeassa yläreunassa näkyvät omat nimikirjaimesi.
  4. Liittymisoikeudet: Organisaationne päättää itse, kuka tai ketkä saavat liittyä organisaation puolesta yhteishankintoihin. Hansel ei aseta tälle tarkkoja kriteereitä, emmekä edellytä esimerkiksi allekirjoitusoikeutta.

Tutustu myös asiakkuuspäälliköihimme Yhteystiedot-osiossa!

 

Huom. Hanselin sopimustoimittajat voivat rekisteröityä hansel.fi-verkkopalveluun vasta, kun heidät on hyväksytty jonkun yhteishankintamme sopimustoimittajaksi. 

Hyvinvointialueet

Hyvinvointialueet on lisätty Hanselin asiakkaiksi lakimuutoksella. Laki astui voimaan 10.7.2022, ja hyvinvointialueet voivat nyt käyttää kaikkia palveluitamme eli yhteishankintoja, kilpailutuspalveluita ja hankintojen kehittämisen palveluita.

Lue lisää Hanselin palveluista

Hankinnat kannattaa tehdä yhdessä

Palvelujemme ytimen muodostavat yhteishankinnat. Niiden avulla voit tehdä hankintoja ilman omaa kilpailutusta. Yhdessä tehtyjen hankintojen etuja ovat riskittömyys, säästyneet kustannukset sekä hyvä hintataso. Huolehdimme myös markkinoiden toimivuudesta, ja sopimustoimittajistamme 42 prosenttia on pk-yrityksiä.

Tutustu yhteishankintoihin

Tukea omiin kilpailutuksiisi

Saat tukea asiantuntijoiltamme omien kilpailutustesi tekemiseen. Kokeneet asiantuntijamme ovat perehtyneet kilpailuttamiseen ja sopimusoikeuteen. Avullamme varmistut siitä, että hankinnat kilpailutetaan sääntöjen mukaisesti mahdollisimman hyvillä sopimusehdoilla, hinta- ja laatutekijät huomioiden. 

Tutustu kilpailutuspalveluihin

Puhtia hankintoihin

Hankinnat muodostavat merkittävän osan kuntien menoista, joten on tärkeää, että hankinnat toteutetaan taloudellisesti, suunnitelmallisesti ja tehokkaasti. Avuksi tässä tehtävässä tulevat kehittämispäällikkömme. Määritämme yhdessä kehittämispolun, joka ottaa huomioon juuri sinun yksikkösi kehittämistarpeet ja resurssit.

Tutustu kehittämispalveluihin