Haluatko sopimustoimittajaksi?

Miten pääsen Hanselin sopimustoimittajaksi?

Julkiset hankinnat ovat mahdollisuuksien maailma 

Hilma, Hanki, liittyminen, minikisa, kevennetty kisa, poissulkuperuste – hankintajargon saattaa pelästyttää, mutta termien takana on valtava mahdollisuuksien markkina. Suosittelemme kurkkaamaan jargonin taakse ja liittymään julkishallinnon toimittajien laajaan joukkoon. Hanselilla on jo 600 sopimustoimittajaa ja näillä yli 4000 alihankkijaa ympäri Suomea – lue lisää ja tule rohkeasti mukaan!


Perusasiat haltuun

Hanselilla on käytössä kaksi eri yhteishankintamallia: puitejärjestely ja dynaaminen hankintajärjestelmä. Puitejärjestely on Hanselin tunnetuin palvelu (tunnetaan myös nimillä puikkari ja puittari). Hankintoja tekevät asiakkaat liittyvät puitejärjestelyihin etukäteen ennen kuin Hansel julkaisee tarjouspyyntönsä. Puitejärjestelyn sopimuskausi on yleensä neljä vuotta, ja toimittaja tai toimittajat kilpailutetaan aina koko sopimuskauden ajaksi. 

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli kavereiden kesken DPS on uusi tapa tehdä julkisia hankintoja digitaalisesti. Puitejärjestelyyn verrattuna isoin ero on se, että sekä asiakkaita että toimittajia voi tulla mukaan milloin vain sopimuskauden aikana. Hansel hyväksyy mukaan kaikki soveltuvuusehdot täyttävät toimittajat. Kurkkaa lisätietoja videolta! 


Miten eteenpäin? 

Valtio ja kuntien organisaatiot ilmoittavat kaikista kansalliset tai EU-kynnysarvot ylittävistä hankinnoistaan Hankintailmoitukset.fi-palvelussa, tuttavallisemmin Hilmassa. Seuraa siis Hilmasta oman alasi kilpailutusten ennakkoilmoituksia ja hankintailmoituksia. Niistä selviää tarjouskilpailun ajankohta, sisältö ja toimintatapa. Kun oman toimialasi kilpailutus on ajankohtainen ja uskot yrityksesi pärjäävän kilpailutuksessa, osallistu kilpailutukseen. Hilman osallistu-linkki ohjaa sinua eteenpäin tutustumaan tarkemmin osallistumispyyntöön ja sen liitteisiin sekä tekemään oman hakemuksesi. 
 

Lisätietoja

Lue lisää Hanselin tavasta kilpailuttaa. Yleistä tietoa julkisista hankinnoista löydät esimerkiksi työ - ja elinkeinoministeriön sivuilta.
 

Tutustu kokoamaamme toimittajien tietopakettiin

Icon Tietopaketti Hanselin tarjouskilpailuihin osallistuville toimittajille (561,7 KB)

10 vinkkiä tarjoajille

Lue vinkkimme onnistuneeseen tarjouskilpailuun

Ajankohtaisia yhteishankintoja

Kiinnostuitko tarjoamisesta? Kurkkaa ajankohtaiset yhteishankinnat sivuiltamme! Huomaathan, että DPS:iä löydät myös Käynnissä-välilehdeltä, koska niihin voi tulla mukaan myös sopimuskauden aikana. 

Ajankohtaiset yhteishankinnat