Julkiset hankinnat ovat mahdollisuuksien maailma

Hilma, Hanki, liittyminen, minikilpailutus, poissulkuperuste – hankintajargon saattaa pelästyttää, mutta termien takana on valtava mahdollisuuksien markkina. Suosittelemme kurkkaamaan jargonin taakse ja liittymään julkishallinnon toimittajien laajaan joukkoon. Hanselilla on jo lähes 900 sopimustoimittajaa ja näillä yli 4 000 alihankkijaa ympäri Suomea – lue lisää ja tule rohkeasti mukaan!

Ota perustermit haltuun!

Meillä on käytössämme kolme eri hankintamallia: puitejärjestely, dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS) ja pienhankinta.

Puitejärjestely on tunnetuin hankintamallimme, joka tunnetaan myös nimillä puikkari ja puittari. Hankintoja tekevät asiakkaamme liittyvät puitejärjestelyihin etukäteen ennen kuin julkaisemme tarjouspyyntömme. Puitejärjestelyn sopimuskausi on yleensä neljä vuotta, ja toimittaja tai toimittajat kilpailutetaan aina koko sopimuskauden ajaksi.

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli kavereiden kesken DPS on tapa tehdä julkisia hankintoja digitaalisesti. Puitejärjestelyyn verrattuna isoin ero on se, että asiakkaita ja toimittajia voi tulla mukaan DPS:ään milloin vain sopimuskauden aikana. Hyväksymme mukaan kaikki soveltuvuusehdot täyttävät toimittajat. Kurkkaa lisätietoja DPS:stä alla olevalta videolta!

Pienhankinnalla asiakkaat voivat tehdä alle kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euron jääviä hankintoja. Pienhankinnat pohjautuvat Hanselin dynaamisiin hankintajärjestelmiin. Kaikki kyseisessä DPS:ssä mukana olevat toimittajat voivat halutessaan osallistua myös pienhankintaan. Hanselin asiakkaat voivat jättää tarjouspyynnön sopimustoimittajillemme digitaalisen Pienhankintapalvelu-työkalun kautta.

 

Miten eteenpäin?

Valtio ja kuntien organisaatiot ilmoittavat kaikista kansalliset tai EU-kynnysarvot ylittävistä hankinnoistaan Hilmassa, jossa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakkoilmoituksia ja hankintailmoituksia. Niistä selviää tarjouskilpailun ajankohta, sisältö ja toimintatapa. Kun oman toimialasi kilpailutus on ajankohtainen ja uskot yrityksesi pärjäävän kilpailutuksessa, osallistu kilpailutukseen. Hilman Osallistu-linkki ohjaa sinua eteenpäin tutustumaan tarkemmin osallistumispyyntöön ja sen liitteisiin sekä tekemään oman hakemuksesi.
Tutustu ajankohtaisiin hankintailmoituksiin Hilmassa!

Lisätietoja

Lue lisää Hanselin tavasta kilpailuttaa.

Yleistä tietoa julkisista hankinnoista löydät esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Seuraa hankintailmoituksia Hilmassa ja hae toimittajaksi!

Hilmassa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakkoilmoituksia ja hankintailmoituksia. Niistä selviää tarjouskilpailun ajankohta, sisältö ja toimintatapa. Klikkaa Hilmaan, tutustu Hanselin hankintailmoituksiin ja jätä osallistumishakemuksesi sinua kiinnostaviin yhteishankintoihin!

Siirry Hilmaan