Haluatko sopimustoimittajaksi?

Olemme julkishallinnon yhteishankintayksikkö ja palvelujemme ytimen muodostavat siis yhteishankinnat. Teemme yhteishankintoja yhteistyössä julkishallinnon asiakkaiden kanssa. Hankintamenettelyinä on käytössä joko puitejärjestely tai dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS). Oleellisin ero hankintamenettelyjen välillä on se, että puitejärjestelyssä toimittajat pysyvät samana koko sopimuskauden ajan, kun taas DPS on avoin kaikille soveltuvuusehdot täyttäville toimittajille koko kestonsa ajan.

Yhteishankinnat-sivulta löydät kaikki eri vaiheissa olevat yhteishankintamme. 

Puitejärjestely

Puitejärjestely on hankintamenettely, johon voidaan valita yksi tai useampi toimittaja. Toimittajat valitaan yleensä neljän vuoden sopimuskaudeksi. Asiakkaat liittyvät puitejärjestelyyn etukäteen ja toimittaja/toimittajat pysyvät samoina koko sopimuskauden ajan. Puitejärjestely perustetaan julkaisemalla hankintailmoitus (tarjouspyyntö) Hilmassa. Tarjouspyynnöstä löytyvät kaikki oleelliset tiedot, kuten hankinnan kohteen kuvaus, sopimusehdot ja sopimusta käyttävät asiakkaat. 

Dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS)

Dynaaminen hankintajärjestelmä on hankintamenettely, joka perustetaan julkaisemalla osallistumisilmoitus Hilmassa. DPS on avoin kaikille Hanselin asiakkaille ja soveltuvuusvaatimukset täyttäville toimittajille koko kestonsa ajan. DPS:iin valitaan mukaan kaikki toimittajat, jotka ovat tehneet kyseisen DPS:n osallistumispyyntöä vastaavan osallistumishakemuksen ja täyttävät asetetut soveltuvuusvaatimukset. Asiakkaamme tekevät omia DPS:n sisäisiä kilpailutuksiaan eli minikilpailutuksia kyseiseen DPS:ään mukaan hyväksyttyjen toimittajien kesken.  

Katso löydätkö toimialaasi soveltuvaa DPS:ää Hilmasta!

Pienhankinta

Mahdollisuutta pienhankintaan osallistumisesta tarjotaan erikseen jokaiselle vastaavan DPS:n hyväksytylle sopimustoimittajalle. Pienhankinnalla asiakkaamme voivat tehdä vain alle kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euron jääviä hankintojaan.

Osallistumishakemuksen tekeminen

  • Tee osallistumishakemus Cloudian Tarjouspalvelussa. Sinun täytyy kirjautua sisään Cloudian Tarjouspalveluun ennen osallistumishakemukseen tutustumista.
  • Sopimustoimittajaksi hyväksyminen edellyttää kaikkien asetettujen soveltuvuusvaatimusten täyttymistä. Soveltuvuusvaatimukset voi täyttää myös toisten yritysten kanssa ryhmittymänä tai hyödyntämällä voimavarayksikköä. 
  • Vastaa osallistumishakemuksen kysymyksiin ja täytä liitettävät lomakkeet huolellisesti ohjeiden mukaan pyydetyssä muodossa
  • Tarkista, keiltä yrityksesi henkilöiltä vaaditaan rikosrekisteriotteet ja tilaa ne heti viivästyksien välttämiseksi. Muista myös rikosrekisteriote yrityksestä.
  • Osallistumishakemuksiin liittyvissä asioissa apunasi ovat osaavat hankintakoordinaattorimme, joihin voit olla yhteydessä sähköpostitse: hankintakoordinaattorit@hansel.fi

Lisätietoja

Katso puolen tunnin tietoiskumme "Miten teen osallistumishakemuksen DPS:ään?" Video avautuu Vimeo-videopalvelussa.

Lue osallistumishakemuksia käsittelevien hankintakoordinaattoriemme blogiteksti "DPS:n osallistumishakemus ei ole läpihuutojuttu" ja nappaa siitä käyttöösi parhaat vinkit!

Cloudian Tarjouspalvelun käytössä ja teknisissä ongelmissa löydät apua Cloudian Tukiportaalista.

Asiakaspalvelumme palvelee ma–pe klo 9–15, puh. 0294 444 300, tai sähköpostilla asiakaspalvelu@hansel.fi.

Seuraa hankintailmoituksiamme Hilmassa!

Hilmassa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakkoilmoituksia ja hankintailmoituksia. Niistä selviää tarjouskilpailun ajankohta, sisältö ja toimintatapa.

Julkiset hankinnat ja kilpailutukset

Tutustu julkisten hankintojen erityispiirteisiin ja tarjouksen laatimisen saloihin, jotta tarjouksesi vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia mahdollisimman hyvin.

Lue lisää tarjouskilpailusta

Toimintamme perustuu luottamukseen

Tutustu liiketoimintaperiaatteisiimme, joilla takaamme toimittajillemme reilun ja tasapuolisen kohtelun sekä asiakkaillemme laadukkaat tuotteet ja palvelut.

Hanselin liiketoimintaperiaatteet

Hanselin asiakkaat

Harkitsetko tarjoamista? Katso ajantasainen listaus asiakkaistamme!

Asiakaslista

Sopimustoimittajien pakotetarkastukset

Selvitämme yhteishankintojen tarjouskilpailujen ja dynaamisten hankintajärjestelmien osallistumishakemusten käsittelyn yhteydessä, kohdistuuko tarjoajaan tai ehdokasyritykseen pakote.

Lue lisää pakotetarkastuksista