Haluatko sopimustoimittajaksi?

Olemme julkishallinnon yhteishankintayksikkö ja palvelujemme ytimen muodostavat siis yhteishankinnat. Teemme yhteishankintoja yhteistyössä julkishallinnon asiakkaiden kanssa. Hankintamenettelyinä yhteishankinnoissamme on käytössä joko puitejärjestely tai dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS). 

Yhteishankinnat-sivulta löydät kaikki eri vaiheissa olevat yhteishankintamme. 

Puitejärjestely

Puitejärjestely on hankintamenettely, johon voidaan valita yksi tai useampi toimittaja. Toimittajat valitaan yleensä neljän vuoden sopimuskaudeksi. Asiakkaat liittyvät puitejärjestelyyn etukäteen ja toimittaja/toimittajat pysyvät samoina koko sopimuskauden ajan. Puitejärjestely perustetaan julkaisemalla hankintailmoitus (tarjouspyyntö) Hilmassa. Tarjouspyynnöstä löytyvät kaikki oleelliset tiedot, kuten hankinnan kohteen kuvaus, sopimusehdot ja sopimusta käyttävät asiakkaat. 

Dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS)

Dynaaminen hankintajärjestelmä on hankintamenettely, joka perustetaan julkaisemalla osallistumisilmoitus Hilmassa. DPS on avoin kaikille Hanselin asiakkaille ja soveltuvuusvaatimukset täyttäville toimittajille koko kestonsa ajan. DPS:iin valitaan mukaan kaikki toimittajat, jotka ovat tehneet kyseisen DPS:n osallistumispyyntöä vastaavan osallistumishakemuksen ja täyttävät asetetut soveltuvuusvaatimukset. Asiakkaamme tekevät omia DPS:n sisäisiä kilpailutuksiaan eli minikilpailutuksia kyseiseen DPS:ään mukaan hyväksyttyjen toimittajien kesken.  

Katso löydätkö toimialaasi soveltuvaa DPS:ää Hilmasta!

 

Pienhankinta

Mahdollisuutta pienhankintaan osallistumisesta tarjotaan erikseen jokaiselle vastaavan DPS:n hyväksytylle sopimustoimittajalle. Pienhankinnalla asiakkaamme voivat tehdä vain alle kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euron jääviä hankintojaan.

Osallistumishakemuksen tekeminen

  • Tee osallistumishakemus Cloudian Tarjouspalvelussa. Sinun täytyy kirjautua sisään Cloudian Tarjouspalveluun ennen osallistumishakemukseen tutustumista.
  • Sopimustoimittajaksi hyväksyminen edellyttää kaikkien asetettujen soveltuvuusvaatimusten täyttymistä. Soveltuvuusvaatimukset voi täyttää myös toisten yritysten kanssa ryhmittymänä tai hyödyntämällä voimavarayksikköä. 
  • Vastaa osallistumishakemuksen kysymyksiin ja täytä liitettävät lomakkeet huolellisesti ohjeiden mukaan pyydetyssä muodossa.
  • Tarkista, keiltä yrityksesi henkilöiltä vaaditaan rikosrekisteriotteet ja tilaa ne heti viivästyksien välttämiseksi. Muista myös rikosrekisteriote yrityksestä.

Nappaa käyttöösi parhaat vinkit ennen osallistumishakemuksen tekemistä

 

Kaipaatko apua?

Seuraa hankintailmoituksiamme Hilmassa!

Hilmassa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakkoilmoituksia ja hankintailmoituksia. Niistä selviää tarjouskilpailun ajankohta, sisältö ja toimintatapa.

Hanselin asiakkaat

Harkitsetko tarjoamista? Katso ajantasainen listaus asiakkaistamme!

Asiakaslista

Tietoa tarjouskilpailuihin osallistuville toimittajille

Tutustu julkisten hankintojen erityispiirteisiin ja tarjouksen laatimisen saloihin, jotta tarjouksesi vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia mahdollisimman hyvin.

Lue lisää tarjouskilpailuista

Katso tietoiskujen tallenteita!

Järjestämme sopimustoimittajillemme tietoiskuja Teamsissä erilaisista aiheista. Pääset katsomaan aiempien webinaarien tallenteita ja ohjevideoita, kun rekisteröidyt ja kirjaudut sisään verkkopalveluumme.

Toimintamme perustuu luottamukseen

Tutustu liiketoimintaperiaatteisiimme, joilla takaamme toimittajillemme reilun ja tasapuolisen kohtelun sekä asiakkaillemme laadukkaat tuotteet ja palvelut.

Hanselin liiketoimintaperiaatteet

Sopimustoimittajien pakotetarkastukset

Selvitämme yhteishankintojen tarjouskilpailujen ja dynaamisten hankintajärjestelmien osallistumishakemusten käsittelyn yhteydessä, kohdistuuko tarjoajaan tai ehdokasyritykseen pakote.

Lue lisää pakotetarkastuksista