Julkiset hankinnat ovat mahdollisuuksien maailma

Hilma, Cloudian Tarjouspalvelu, minikilpailutus, poissulkuperuste – hankintajargon saattaa pelästyttää, mutta termien takana on valtava mahdollisuuksien markkina. Suosittelemme kurkkaamaan jargonin taakse ja osallistumaan julkishallinnon toimittajien laajaan joukkoon. Hanselilla on jo yli 1 000 sopimustoimittajaa ja näillä yli 3 000 alihankkijaa ympäri Suomea – lue lisää ja tule rohkeasti mukaan!

Ota perustermit haltuun!

Meillä on käytössämme kolme eri hankintamallia: puitejärjestely, dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS) ja pienhankinta.

Puitejärjestely

Tunnetuin hankintamallimme on puitejärjestely, joka tunnetaan myös nimillä puikkari ja puittari. Hankintoja tekevät asiakkaamme liittyvät puitejärjestelyihin etukäteen ennen kuin julkaisemme tarjouspyyntömme. Puitejärjestelyn sopimuskausi on yleensä neljä vuotta, ja toimittaja tai toimittajat kilpailutetaan aina koko sopimuskauden ajaksi.

Dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS)

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli kavereiden kesken DPS on tapa tehdä julkisia hankintoja täysin digitaalisesti. Puitejärjestelyyn verrattuna isoin ero on se, että asiakkaita ja toimittajia voi tulla mukaan DPS:ään milloin vain sopimuskauden aikana. Hyväksymme mukaan kaikki soveltuvuusehdot täyttävät toimittajat. Yhteishankintavalikoimastamme löytyy kymmeniä DPS:iä: aurinkovoimasta viestintä- ja markkinointipalveluihin sekä kaikkeen siltä väliltä. Lisätietoja DPS:stä voit kurkata alla olevasta videosta!

 

Muistilista DPS:n osallistumishakemuksen täyttäjälle

  • Vastaa kysymyksiin pyydetyssä muodossa
  • Tarkista, että todistuksesi ovat vaatimusten mukaisia
  • Tarkista, keneltä vaaditaan rikosrekisteriotteet ja tilaa ne heti (otteiden saamisessa saattaa kestää parikin kuukautta)
  • Muista myös yrityksen rikosrekisteriote

Lue osallistumishakemuksia käsittelevien hankintakoordinaattoriemme blogiteksti DPS:n osallistumishakemus ei ole läpihuutojuttu ja nappaa siitä käyttöösi parhaat vinkit!

Pienhankinta

Pienhankinnalla asiakkaamme voivat tehdä alle kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euron jääviä hankintojaan. Pienhankinnat pohjautuvat Hanselin dynaamisiin hankintajärjestelmiin eli DPS:iin. Kaikki kyseisessä DPS:ssä mukana olevat toimittajat voivat halutessaan osallistua myös pienhankintaan. Asiakkaamme voivat jättää tarjouspyynnön sopimustoimittajillemme Hanselin Kisa-apurin kautta.

Kaipaatko apua? Autamme mielellämme!

Osallistumishakemuksiin liittyvissä asioissa apunasi ovat osaavat hankintakoordinaattorimme, joihin voit olla yhteydessä sähköpostitse: hankintakoordinaattorit@hansel.fi.

Seuraa hankintailmoituksia Hilmassa ja hae toimittajaksi!

Hilmassa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakkoilmoituksia ja hankintailmoituksia. Niistä selviää tarjouskilpailun ajankohta, sisältö ja toimintatapa. Klikkaa Hilmaan, tutustu Hanselin hankintailmoituksiin ja jätä osallistumishakemuksesi sinua kiinnostaviin yhteishankintoihimme!

Siirry Hilmaan

Hanselin asiakkaat

Harkitsetko tarjoamista? Katso ajantasainen listaus asiakkaistamme!

Asiakaslista

Julkiset hankinnat parantavat yritysten kilpailukykyä

Julkisten hankintojen tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä ja parantaa eurooppalaisten yritysten – myös suomalaisten – kilpailukykyä. Näin pyritään turvaamaan tavaroiden, palveluiden, pääomien sekä työntekijöiden vapaa liikkuvuus. Yleistä tietoa julkisista hankinnoista löydät esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

TEM – julkiset hankinnat