<
Uutiset

Hankintapulssi on ikkuna tehtyihin hankintoihin – uutta tietoa tarjolla

21.04.2020

Hansel.fi-verkkopalvelussa on asiakkaidemme käytettävissä maksuton Hankintapulssi-työkalu. Se kokoaa organisaation hankintatiedot helposti käsiteltäväksi kokonaisuudeksi ja auttaa tiedolla johtamisessa. Käyttöoikeudet palveluun annetaan lähtökohtaisesti kaikille organisaation henkilöille, jotka ovat rekisteröityneet hansel.fi verkkopalveluun. Jos organisaationne kuitenkin haluaa säilyttää käyttöoikeudet vain nimetyillä henkilöillä, niin ilmoitattehan siitä meille osoitteeseen asiakaspalvelu@hansel.fi. 

Hankintapulssi tarjoilee tietoa Hanselin yhteishankintojen ja asiantuntijapalveluiden käytöstä. Tietosisältöä on lisätty aikaisemmasta ja palvelu on nyt samanmuotoisena kaikkien asiakkaidemme käytettävissä. Ostolaskutietojen osalta on kuitenkin huomattava, että ne saamme automaattisesti käyttöömme vain valtion budjettitalouden piiriin kuuluvilta asiakkailtamme, ns. Rondo- ja Handi-käyttäjiltä. Muille tietojen vieminen järjestelmään on maksullista lisäpalvelua, johon tarvitsemme asiakkaalta erillisen toimeksiannon.

Puolustusministeriön hallinnonalan sekä Poliisihallituksen, Suojelupoliisin ja Rajavartiolaitoksen käytössä Hankintapulssi ei tällä hetkellä ole.

Porautumismahdollisuus syventää ymmärrystä

Päänäkymään on uutuutena tuotu tietoja myös asiantuntijapalveluidemme käytöstä. Näistä kerrotaan tarkemmin erillisellä välilehdellä. Tarjolla on yksityiskohtaisia tietoja toimeksiannoista ja mahdollisuus porautua alayksiköihin sen mukaisesti, mitä toimeksiantosopimukseen on kirjattu.

Myös yhteishankintojen osalta on nyt mahdollista porautua aikaisempaa syvemmälle aina alayksiköihin asti. Yhteishankintojen käyttöä voi tarkastella esimerkiksi yhteishankintakategorioittain tai toimittajittain. Tietoja voi myös suodattaa.

Hiilijalanjälkitietoihin on nyt tuotu rinnakkain CO2- ja ostolaskutiedot niiden asiakkaiden osalta, joilta ne ovat saatavillamme. Näiden laskentamallien osalta kiitämme yhteistyöstä Suomen ympäristökeskusta ja KEINO-osaamiskeskusta. Hiilijalanjälki on tarkasteltavissa tuote- ja palveluryhmittäin sekä toimittajittain.

Hankintapulssi löytyy verkkopalvelustamme kirjautumisen jälkeen, oman nimen alta avautuvasta valikosta. Uusiin ominaisuuksiin voi tutustua siellä ja myös asiakkuuspäällikkömme kertovat mielellään palvelun käytöstä.

Siirry Hankintapulssiin