Hankintapulssi tarjoaa jatkossa kuusi raporttia

25.06.2024

AJANKOHTAISTA Hankintapulssi-palvelu on asiakkaidemme suuressa suosiossa ja sen tarjoama tietomäärä on kasvanut vauhdilla. Nopeamman ja visuaalisesti selkeämmän palvelun tarjoamiseksi olemme nyt jakaneet tutut tiedot seuraaville raporteille:

  • Koontinäkymä
  • Yhteishankinnat
  • Asiantuntijapalvelut
  • Hankintailmoitukset
  • Ostolaskut
  • Hankintojen hiilijalanjälki.

Koontinäkymältä saat katsottua sujuvasti keskeisimmät tunnusluvut. Muiden raporttien avulla voit syventää ymmärrystäsi hankinnoista ja etsiä täsmätietoa tietystä näkökulmasta. Järjestämme asiakkaillemme koulutuksia uudistuneen Hankintapulssin käytöstä seuraavasti:

  • 27.8. klo 9–10
  • 29.8. klo 9–10
  • 3.9. klo 9–10

Keskenään samansisältöiset koulutukset järjestetään Teamsissa ja niihin voit ilmoittautua tästä linkistä, kun olet kirjautunut Hansel.fi:hin.

Alla on esitelty uusien raporttien sisältö tiiviisti.

Koontinäkymä

Tämä raportti tarjoaa keskeisimmät tunnusluvut hankinnoista ja tietoa strategisten tavoitteiden toteutumisesta hankintayksikön johdon käyttöön ja päätöksenteon tueksi.

Yhteishankinnat

Yhteishankinnat-raportilta löydät Hanselin yhteishankintojen käytöstä koottua tietoa, jota voit tutkia eurojen, toimittajien, kategorioiden ja vastuullisuuden näkökulmista.

Asiantuntijapalvelut

Tältä raportilta näet tiedot Hanselin asiantuntijoiden tekemistä kilpailutuksista sekä MinikisaPlus- ja hankintatoimen kehittämistoimeksiannoista.

Hankintailmoitukset

Hilman (hankintailmoitukset.fi) kautta kerätyt tiedot ilmoituksista kertovat paitsi itse ilmoituksista myös strategisten tavoitteiden toteutumisesta hankinnoissa.

Ostolaskut

Raportilla esitetään ostolaskudataa, jota budjettitalouden organisaatioille haetaan Handista ja muille asiakkaillemme tuodaan järjestelmään erillisestä toimeksiannosta.

Hiilijalanjälki

Hankintojen hiilijalanjälki perustuu ostolaskutietoihin ja SYKEn kehittämään laskentamalliin. Kyseessä on arvio, ei yksittäisen hankinnan todellinen hiilijalanjälki.

Katso videoesittely uudistuneesta Hankintapulssista:


 

Pääset Hankintapulssiin Oma Hansel -valikon pikalinkeistä tai osoitteesta hansel.fi/hankintapulssi. Hankintapulssin hyödyntäminen edellyttää käyttöoikeutta. Sitä voit tiedustella osoitteesta asiakaspalvelu@hansel.fi. Kysymyksiä ja palautetta Hankintapulssista voit lähettää osoitteeseen analyysipalvelut@hansel.fi.

Tähän asti käytössä olleen Valtion hankintadatapalvelun sisältöä vastaava raportti tulee saataville Hankintapulssiin syksyn aikaan.

Hankintapulssi on Hanselin kehittämä ja ylläpitämä palvelu, joka on rakennettu hankintojen tiedolla johtamisen ja päätöksenteon tueksi. Palvelu on maksutta kaikkien Hanselin asiakkaiden käytössä. Ostolaskutietojen vieminen taustatiedoksi palveluun on kuitenkin maksullista, jos kyseessä ei ole niin sanottu budjettitalouden organisaatio.