Hanselin puitejärjestelyillä säästät autohankinnoissa

14.05.2024

AJANKOHTAISTA

Hansel tarjoaa kattavia hankintaratkaisuja erilaisten ajoneuvoalan tuotteiden ja palvelujen hankintoihin. Parhaillaan on valmistelussa muun muassa autojen yhteishankintaa koskeva puitejärjestelykokonaisuus Autot palveluineen 2025–2027 (2029), johon kuuluviin puitejärjestelyihin Hanselin asiakkailla on juuri nyt mahdollisuus liittyä mukaan.

”Uusi autojen yhteishankinta on jatkumo Hanselin jo aiemmin kilpailuttamille puitejärjestelyille, joita Suomen julkishallinnon organisaatiot ovat käyttäneet laaja-alaisesti. Tulevasta puitejärjestelykokonaisuudesta voi hankkia uusia henkilö-, paketti- ja kevytkuorma-autoja asiakaskohtaisiin tarpeisiin varusteltuina kilpailukykyisin hinnoin”, toteaa Hanselin Ajoneuvo- ja logistiikkapalvelut kategorian päällikkö Mika Saarinen

Mukaan kannattaa liittyä pian!

”Saataville tulee bensiini- ja dieselautojen lisäksi ladattavia hybridejä (PHEV) sekä täyssähköautoja (BEV) useissa eri autoluokissa. Kannattaa siis liittyä puitejärjestelyihin pian, kun se on vielä mahdollista. Vain mukaan liittyneet asiakkaat voivat hyödyntää puitejärjestelyjä nelivuotisella sopimuskaudella”, Saarinen jatkaa. Autoja voi hankkia Autot palveluineen 2025–2027 (2029) -puitejärjestelystä joko ostohankintoina, Hanselin erikseen kilpailuttamalla autojen leasingrahoitusratkaisulla tai asiakkaan muulla rahoitusratkaisulla.

Autot palveluineen 2025–2027 (2029) -puitejärjestelykokonaisuus käsittää 20 eri puitejärjestelyä. Hanselin asiakasorganisaatiot voivat liittyä mukaan yhteen, useampaan tai vaikka kaikkiin, jos tulevat hankintatarpeet sitä edellyttävät. Kuhunkin puitejärjestelyyn liitytään erikseen Hanselin verkkosivujen kautta. Puitejärjestelykokonaisuuden koontisivulle pääset tästä.

Merkittäviä säästöjä saavutettu hinnoissa

”Autojen hankintaa koskevat yhteishankintamme ovat aina olleet volyymiltaan merkittäviä ja markkinatoimijoita kiinnostavia. Nykyisten Autot palveluineen 2021–2023 (2025) -puitejärjestelyjen perusteella on hankittu suuri osa Suomen julkishallinnon henkilö-, paketti- ja kevytkuorma-autoista erittäin kilpailukykyisin hinnoin”, toteaa Saarinen. 

”Puitejärjestelyidemme kautta hankittujen autojen hintaedut ovat keskimäärin olleet useita tuhansia euroja/auto tilaushetken yleisiin myyntihintoihin verrattuna. Koko Suomen julkishallinnon osalta kyse on jo tähän mennessä useiden miljoonien eurojen säästöistä yleisiin hintoihin verrattuna”, Saarinen jatkaa. 

”Ostoautoissa hintaetu konkretisoituu suoraan euromääräisinä säästöinä. Jos asiakas hankkii autot leasingrahoituksella, niin autojen ja niiden tehdaslisävarusteiden yleistä edullisemmat hinnat konkretisoituvat pienempänä leasingrahoitettavana euromääränä ja siten pienempänä leasingvuokrakuluna”, Saarinen toteaa lopuksi.

Annamme mielellämme lisätietoja – tehdään yhdessä onnistuneita hankintoja! 

Mika Saarinen
kategoriapäällikkö
Ajoneuvo- ja logistiikkapalvelut
mika.saarinen@hansel.fi

 

Julkishallinnon tehtävissä autoja tarvitaan monenlaisiin tarpeisiin

Autoja on hankittu varusteltuna muun muassa turvallisuusviranomaisten partioautoiksi, pelastusajoneuvoiksi, ateria- ja puhtauspalvelujen autoiksi, kunnossapidon työryhmäajoneuvoiksi, liikkuviksi mittausajoneuvoiksi, pelastustoimen kenttäjohtoautoiksi, lasten ja perheiden palveluautoiksi, näytteiden kuljetukseen lämpösäädellyiksi autoiksi, merijärjestelmien huoltoajoneuvoiksi, kiinteistönhuoltoautoiksi, logistiikan liikenneopetusautoiksi, kuntien ja kaupunkien kotihoitopalvelujen yhteiskäyttöautoiksi sekä erityisvarustelluiksi inva-autoiksi.