Journalistit palkitsivat Tutkihankintoja.fi-palvelun

24.04.2023

Tutkivan journalismin yhdistys myönsi Tutki hankintoja -palvelulle yhteiskunnan avoimuuden edistämisen tunnustuspalkinto Jääraapan. Perustelujen mukaan palvelu on vuodesta 2017 lähtien parantanut toimittajien ja koko yhteiskunnan mahdollisuutta saada tietoa valtionhallinnon julkisista hankinnoista. Tuloksena on ollut jopa palkittua tutkivaa journalismia.

Toimittajat toteavat, että puutteistaan huolimatta palvelu on tehnyt merkittävän palveluksen yhteiskunnan avautumiselle. He toivovat, että jatkossa myös muiden kuntien kuin Helsingin hankintatiedot saataisiin palveluun.

Tutkihankintoja.fi-palvelun avulla kansalaiset ja yritykset saavat tietoa julkisista hankinnoista. Kansalaiset saavat tietoa siitä, mitä hankitaan ja mihin julkisia varoja käytetään. Yrityksille palvelu tarjoaa tietoa markkinoista. Hankintoihin voi tutustua esimerkiksi organisaation tai kategorian mukaan.

Palvelu rakennettiin Hanselissa ketterästi ja kokeilukulttuurin hengessä valtiovarainministeriön toimeksiannosta. Se oli osa vuoden 2016 hallitusohjelman Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihanketta. Tutkihankintoja.fi on saanut useita palkintoja paitsi läpinäkyvyyden lisäämisestä, myös onnistuneista suunnitteluratkaisuista. Tämä on osoitus asialleen omistautuneiden ja innostuneiden kehittäjien onnistumisesta.

Lisätietoja:
Mikko Saavalainen, digitaalisen liiketoiminnan johtaja, mikko.saavalainen@hansel.fi tai 0294 444 223