Traficomin ja Hanselin valmistelemat asiakirjamallit HAVARO-palveluiden hankintaan ovat nyt kaikkien Hanselin asiakkaiden hyödynnettävissä!

20.09.2022

HAVARO on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tuottama palvelu, joka havainnoi suomalaisiin yrityksiin ja organisaatioihin kohdistuvia vakavia tietoturvauhkia ja varoittaa niistä. Vuonna 2021 palvelumallissa siirryttiin kaupallisten toimijoiden ja Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen yhdessä tuottamaan palveluun. HAVARO-palvelun tarkoituksena on havainnoida verkkoliikenteestä haitalliseksi tunnistettua tai normaalista poikkeavaa liikennettä, kuten esimerkiksi kohdistettuja tietoturvahyökkäyksiä tai haittaohjelmia. HAVARO-palvelun avulla pyritään havaitsemaan tietoturvaloukkauksia ja rajoittamaan niiden mahdollisesti aiheuttamia vahinkoja. Lisätietoja HAVARO-palvelusta löydät täältä.

Kun olet kirjautuneena hansel.fi -verkkopalveluun, löydät HAVARO-palvelun hankintaan tarkoitetut minikilpailutusten mallipohjat Tiedonhallinnan ja digiturvallisuuden asiantuntijapalvelut 2021-2026 (DPS):n Asiakirjat -välilehdeltä.