<
Uutiset

Tutkihankintoja.fi ehdolla Vuoden huipuksi

14.03.2018

Valtion hankinnat avaava verkkopalvelu Tutkihankintoja.fi on valittu Grafian Vuoden Huiput -ehdokaslistalle. Kyseessä on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu, joka tähtää suunnittelun tason nostamiseen sekä luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen.

Tutkihankintoja.fi on ehdolla kilpailun Innovatiivisuus-sarjassa. Valtion hankintatiedot kaikille avaava, lähes reaaliaikaisesti päivittyvä verkkopalvelu julkaistiin syyskuussa 2017. Hankintadata on koottu palvelussa visualisoituun muotoon, jolla halutaan palvella sekä kansalaisia, hankintaorganisaatioita että yrityksiä. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa digitaalisiin käyttöliittymiin erikoistunut Great Apes Oy.

”Tutkihankintoja.fi:n huomiointi Vuoden Huiput -kisassa on hieno kiitos, sillä painotimme suunnittelussa sekä palvelun teknistä toimivuutta että käyttöliittymän visuaalista laatua. Panostimme käyttökokemuksessa siihen, että palvelua olisi paitsi helppo käyttää, myös ilo katsella”, Great Apesin Account Manager Valtteri Santala kertoo.

Valtion hankintojen tiedot ovat olleet aikaisemminkin kaikkien saatavilla, mutta vaatineet erillisiä tietopyyntöjä yksittäisille organisaatioille. Tutkihankintoja.fi:n myötä kaikki tiedot löytyvät samasta palvelusta.

”Tarjoamalla erilaisia tarkastelunäkökulmia ja työkaluja halusimme kannustaa käyttäjiä aineiston syvällisempään tutkimiseen sekä analyysien tekoon. Hankintojen tarkastelun voi aloittaa yleistasolta, ja jatkaa sitä ostolaskutasolle saakka”, Kirsi Koivusaari, Hanselin talousjohtaja toteaa.

Muita Vuoden Huiput -kilpailun Innovatiivisuus-sarjan ehdokkaita ovat mm. Taidetestaajat, joka teki kaikista Suomen kahdeksasluokkalaisista kulttuurikriitikkoja museovierailujen ja mobiilisovelluksen avulla, sekä Plan Internationalin tyttöjen oikeuksia puolustava 12-vuotiaan äitiysvaatteet -kampanja. Kilpailu ratkeaa 19.4.2018.

Vuoden Huiput -kilpailun kaikki sarjat ja ehdokkaat

Tutustu palveluun täällä: www.tutkihankintoja.fi

Tutkihankintoja.fi avaa valtion hankintatiedot avoimesti kaikkien saataville lähes reaaliaikaisesti. Palvelu on osa hallituksen Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihankkeisiin sisältyvää hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelmaa. Tavoitteena on hallinnon läpinäkyvyyden lisääminen ja valtion ostotoiminnan kehittäminen. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Great Apes Oy.