<
Uutiset

Uusi Hilma aukeaa 2.1.2020 

18.12.2019

Hilma_logo_RGB.jpg

Entistä paremmin palveleva Hilma eli hankintailmoitukset.fi otetaan käyttöön uuden vuoden alussa. Hankintailmoituksen tekeminen ja kiinnostavien hankintailmoitusten löytäminen on aiempaa helpompaa, kun käyttäjiä palvellaan uusilla ominaisuuksilla.  

Palvelun uuden version käyttöönotto ei aiheuta katkoksia, sillä kaikki syyskuun 2018 jälkeen julkaistut ilmoitukset siirretään automaattisesti uuteen versioon. Hilman testiversioon voi jo tutustua osoiteessa https://testhilma.hansel.fi/fi/.

Uudistettu palvelu kulkee ilmoittajan vierellä 

Hankintailmoituksen tekeminen vaatii vuodenvaihteen jälkeen uuden käyttäjätunnuksen, jonka saat rekisteröitymällä uudistettuun palveluun 2.1.2020 alkaen. Vanhan Hilman käyttäjätunnukset eivät toimi, eikä uuteen Hilmaan voi rekisteröityä organisaatiokohtaisilla tunnuksilla. Keskeneräiset ilmoitukset eivät siirry uuteen palveluun.  

Sähköisissä kilpailutusjärjestelmissä hankintailmoitusten tekeminen ei muutu nykyisestä. Hilman ja kilpailutusjärjestelmien rajapintaan on tehty tarvittavat muutokset, joten siirtyminen Hilman uuteen versioon ei tuota käyttäjille lisätyötä.  

Palvelu tukee käyttäjää aiempaa kattavammin. Valinta-apuri auttaa oikean lomakkeen löytämisessä. Väärät valinnat vähenevät, eikä palvelu salli väärin täytetyn ilmoituksen julkaisemista. Ilmoitusta pääsee myös muokkaamaan julkaisemisen jälkeen, joten mahdolliset korjaukset eivät enää edellytä kokonaan uuden ilmoituksen tekemistä. Tarjoajat näkevät aina uusimman version, ja he voivat helposti seurata tiettyä ilmoitusta merkitsemällä sen suosikiksi.   

Tarjoajille uusia ominaisuuksia 

Uusi Hilma palvelee tarjoajia tehokkaalla hakutoiminnolla ja hakuvahdeilla. Ilmoituksia voi tilata itseä kiinnostavista hankinnoista ja merkitä ilmoituksia suosikeiksi, jolloin saat tiedon niihin mahdollisesti tehtävistä muutoksista. Uusien toiminnallisuuksien käyttöönotto vaatii uuden rekisteröitymisen myös tarjoajilta.  

Tiedot hyötykäyttöön 

Uudessa Hilmassa hankintailmoitukset vastaavat EU:n hankintailmoituksia, minkä ansiosta tieto on entistä paremmin hyödynnettävissä tilastointiin ja analyysiin. Käyttäjän työtä ilmoituksen uusi rakenne nopeuttaa, sillä aiemman ilmoituksen voi kopioida uuden pohjaksi. Esimerkiksi ennakkoilmoituksen, hankintailmoituksen ja jälki-ilmoituksen julkaisuista muodostuu jatkumo.  

Anna palautetta! 

Palautetta uudesta Hilmasta voit antaa sähköpostitse osoitteeseen palaute@hankintailmoitukset.fi tai uuden Hilman avauduttua palvelusta löytyvällä palautelomakkeella. 

Hilma eli www.hankintailmoitukset.fi on sähköinen ilmoituskanava, jossa hankintayksiköt ilmoittavat julkisista hankinnoistaan. Yritykset saavat Hilmasta tietoa käynnissä olevista ja tulevista kilpailutuksista. Palvelun uudistaminen nykypäivän tarpeita vastaavaksi tukee markkinoiden toimintaa ja helpottaa julkisten hankintojen parissa tehtävää työtä.  

Projektin vetovastuu on Hanselilla, ja uudistustyöhön osallistuvat myös työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Julkisten hankintojen neuvontayksikkö ja useat muut toimijat.