Valtionhallinnolle sähköinen kilpailutusratkaisu

13.04.2015

Vuonna 2016 voimaan tuleva hankintalaki edellyttää hankintojen kilpailuttamista sähköisesti. Hansel on kilpailuttanut valtionhallinnon käyttöön sähköisen kilpailuttamisratkaisun, jonka sopimustoimittajaksi on valittu Cloudia Oy. Hanselin kilpailuttama puitejärjestely on kahdeksanvuotinen ja se tuli voimaan maaliskuussa 2015. Sähköisen kilpailuttamisratkaisun käyttöönotto toteutetaan vaiheittain ja ensimmäiset käyttöönotot on suunniteltu syksylle 2015.

Hankintaprosessin sähköistämisellä pyritään tehostamaan ja nopeuttamaan hankintojen tekemistä, keventämään hallinnollista rasitetta ja lisäämään hankintojen läpinäkyvyyttä. Tavoitteena on myös ympäristövaikutusten vähentäminen paperin kulutusta ja arkistoitavaa fyysistä asiakirja-aineistoa pienentämällä. Puitejärjestelyllä on Hanselin ympäristötunnus.

Kilpailutusratkaisu mahdollistaa tarjouspyynnön tekemisen verkkopalveluun ja toimittajat voivat mm. antaa tarjouksensa vastaamalla verkkopalvelussa hankintayksikön tekemiin kysymyksiin. Sähköinen kilpailutusratkaisu mahdollistaa myös sähköiset huutokaupat ja prosessin myöhemmässä vaiheessa puitejärjestelyjen sisäiset minikilpailutukset ja sopimushallinnan.

”Tarjoamamme palvelukokonaisuus sopii erinomaisesti valtion vaativiin tarpeisiin, lisäksi sähköinen prosessi palvelee myös tarjoajien tarpeita. Puitesopimuksen mahdollistamalla laajalla ja koko prosessin kattavalla käytöllä saavutetaan mitattavia säästöjä niin prosessikuluissa kuin työajassa. Puitesopimus tuo yrityksellemme erittäin arvostetun referenssin kansainvälistymisemme tarpeisiin”, kertoo Cloudian toimitusjohtaja Are Saarinen

”Sähköisen kilpailutusratkaisun käyttöönotolla tuemme myös valtion hankintatoimen keskeisiä strategisia ja muita tavoitteita”, sanoo Hanselin toimitusjohtaja Anssi Pihkala.  ”Tavoitteena on lisäksi hankintojen suunnittelun, kilpailutusten ja sopimusten tekotapojen sekä sopimusten hallinnan yhtenäistäminen.”

Lisätietoja sähköisestä kilpailuttamisratkaisusta antaa Hanselissa toimialajohtaja Susanna Närvänen, puh. 0294 444 281 (etunimi.sukunimi@hansel.fi) ja Cloudiassa toimitusjohtaja Are Saarinen, puh. 020 766 1072 (etunimi.sukunimi@cloudia.fi)