Dynaaminen hankintajärjestelmä DPS

Dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS eli Dynamic Purchasing System) on digitaalinen hankintamenettely. DPS antaa hankinnallesi toimivat raamit ja joustaa tarpeidesi mukaan. DPS:ssä teet toimittajavalinnan kätevästi minikilpailutuksella, mukana olevien toimittajien kesken. Minikilpailutus sujuu helposti mallipohjiemme ja valmiiden työkalujen avulla.

Dynaamisten hankintajärjestelmien asiakkaat hyötyvät hyvistä sopimusehdoista, joissa on huomioitu eri toimialojen erityispiirteet. Mukana on iso joukko laadukkaita toimittajia, joiden taustat olemme tarkistaneet. DPS:ssä ei ole ennakkoliittymisvelvollisuutta kuten puitejärjestelyissä. Kun yhteishankinnan toimintamallina on DPS, sekä asiakkaita että toimittajia voi tulla mukaan koko DPS:n keston ajan. 

DPS:ssä on aina huomioitu kansallinen hankintastrategia ja eri vastuullisuusnäkökulmat.

DPS:n edut: 

  • Hyvät ja luotettavat sopimustoimittajat
  • Minikilpailutus on avointa kilpailutusta nopeampi ja helpompi
  • Hanselin asiantuntijat ovat tukenasi minikilpailutuksessa
  • Löydät sopivan toimittajan tarpeeseesi, DPS joustaa tarpeesi mukaan
  • Asiakkaalle edulliset sopimusehdot ja tukea toimittajahallinnassa sopimuskauden aikana

Kurkkaa lisää videolta!

 

Miten dynaaminen hankintajärjestelmä eroaa puitejärjestelystä?

Merkittävin ero dynaamisen hankintajärjestelmän ja puitejärjestelyn välillä on se, että dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksytään soveltuvuusehdot täyttäviä toimittajia koko sen keston ajan. Myös asiakkaat voivat tulla mukaan DPS:ään milloin tahansa sen keston aikana. 

Puitejärjestelyssä toimittajat valitaan yleensä neljän vuoden sopimuskaudeksi, eikä uusia toimittajia oteta mukaan sopimuskauden aikana. Dynaamisen hankintajärjestelmän kestoa ei ole rajattu lainsäädännössä samoin kuten puitejärjestelyssä. Kesto ilmoitetaan DPS:n perustamisen yhteydessä.

Toimittajat voivat hakea dynaamisiin hankintajärjestelmiin koko keston ajan

Hanselin yhteishankintavalikoimasta löytyy kymmeniä DPS:iä eri aihealueilta. Kustakin dynaamisesta hankintajärjestelmästä julkaistu hankintailmoitus löytyy julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmasta. Kaikki kiinnostuneet toimittajat voivat hakea DPS:ään mukaan sen koko keston ajan. Jos olet mukana DPS:ssä asiakkaana, voit mielellään vinkata potentiaalisille toimittajille DPS:ään mukaan hakeutumisesta!

Hansel hyväksyy mukaan kaikki toimittajat, jotka täyttävät kyseisen DPS:n soveltuvuusvaatimukset ja muut ehdot. Hansel solmii DPS-toimittajien kanssa sopimuksen, jolla toimittaja samalla sitoutuu yhteisiin pelisääntöihin. DPS:ään hyväksyttävien toimittajien määrää ei rajoiteta. 

Haluatko hakeutua toimittajaksi joihinkin DPS:iimme? Lue lisää toimittajille suunnatusta osiosta!

Asiakkaat tekevät toimittajavalinnan minikilpailutuksella

Hanselin asiakkaat voivat tehdä dynaamisen hankintajärjestelmän sisäisiä kilpailutuksia eli minikilpailutuksia lähettämällä kaikille dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksytyille toimittajille tarjouspyynnön sähköisessä kilpailutusjärjestelmässä – esimerkiksi Cloudiassa tai Hanselin omassa digitaalisessa Kisa-apurissa.  

Asiakas määrittelee dynaamisen hankintajärjestelmän sisällä tehtävän hankinnan kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteet hankintaa koskevassa tarjouspyynnössä. Dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksytyillä toimittajilla on tarjouspyynnön julkaisemisen jälkeen vähintään 10 päivää aikaa jättää tarjous. Asiakas voi määritellä tarjousajan myös pidemmäksi.

Tarjousajan päättymisen jälkeen asiakas avaa ja vertailee tarjoukset, ja tekee hankinnasta hankintapäätöksen. Tämän jälkeen asiakas voi tehdä hankintasopimuksen ja tilata tuotteen tai palvelun.

DPS-tarjontamme on laaja

Dynaamiseen hankintajärjestelmään (DPS) voit tulla mukaan milloin tahansa sen keston aikana. Toimittajavalinnan teet kätevästi minikilpailutuksella, mukana olevien toimittajien kesken. DPS-tarjontamme on laaja: asiantuntijapalveluita, ICT-palveluita, aurinkovoimaa, ravintolapalveluita, siivouspalveluita, kalusteita, turvallisuustekniikkaa ja paljon muuta! 

Tutustu DPS:ien valikoimaan

Haluatko toimittajaksi DPS:ään?

Hanselilla on jo lähes 1 000 sopimustoimittajaa ja näillä yli 3 000 alihankkijaa ympäri Suomea – lue lisää ja tule rohkeasti mukaan!

Siirry Toimittajille-osioon

Kisa-apuri tekee DPS:n sisäisestä kilpailuttamisesta helppoa

Tiesitkö, että olemme lanseeranneet uuden, maksuttoman työkalun nimeltä Kisa-apuri? Kisa-apurissa voit tehdä tarjouspyyntöjä, vertailla saamiasi tarjouksia ja valita voittajan. Kisa-apurissa näet myös kaikki päättyneet kilpailutuksesi.

Tutustu Kisa-apuriin

Meiltä saa tukea minikilpailutukseen

Dynaamisissa hankintajärjestelmissä toimittaja valitaan minikilpailutuksella. Olemme tukenanne ja kommentoimme mielellämme tarjouspyyntömateriaalejanne.

Lue lisää tukipalvelustamme

DPS:ien asiakkaat

Suurin osa DPS:istämme on tarkoitettu koko julkishallinnon asiakaskunnallemme. Pienessä osassa asiakaskuntaa on rajattu. Katso rajatut DPS:t alta.

Asiakaslistaukset, rajatut DPS:t