Puitejärjestely säästää aikaa ja rahaa

Kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria, niiden hankkiminen kannattaa tehdä yhteishankintana. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön kaksi eri yhteishankintamallia: puitejärjestelyn ja dynaamisen hankintajärjestelmän.

Puitejärjestely on varmasti kaikkein tunnetuin palvelumme. Puitejärjestelyillä asiakkaamme voivat hankkia tuotteita ja palveluita ilman omaa julkista kilpailutusta. Hankintaprosessit helpottuvat ja lyhenevät, kun tuotteita ja palveluita ei tarvitse kilpailuttaa itse. Julkishallinnon suuri ostovolyymi tuo mukanaan hyvät hinnat ja sopimusehdot. Lisäksi resurssisäästöjä syntyy, kun me Hanselissa vastaamme puitejärjestelyn sopimus- ja toimittajahallinnasta sekä autamme sopimuskauden aikana asiakastamme sopimuksen käyttämisessä. 

Asiakkaat liittyvät puitejärjestelyihin etukäteen, ennen kuin Hansel julkaisee tarjouspyynnön kilpailutuksesta. Puitejärjestelyn sopimuskausi on yleensä neljä vuotta, ja sopimustoimittaja tai -toimittajat valitaan aina koko sopimuskauden ajaksi.

Liittymällä puitejärjestelyyn varmistat hankintasi lainmukaisuuden

Meillä Hanselissa on pitkä kokemus yhteishankintojen toteuttamisesta ja iso joukko niin kilpailuttamisen kuin hankintajuridiikankin asiantuntijoita. Kun liityt puitejärjestelyyn, varmistat hankintasi lainmukaisuuden. Liittymisilmoituksella osoitat tekeväsi hankinnan puitejärjestelyn avulla, ja vältyt näin esimerkiksi suorahankintaan liittyviltä epäilyksiltä. 

Puitejärjestelyjen käyttö on asiakkaillemme vapaaehtoista. Poikkeuksena ovat puitejärjestelyt, jotka valtiovarainministeriö on määrännyt talousarviolain 22 a §:ssä käyttövelvoitteen piiriin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttövelvoitteen piiriin kuuluvat tuotteet ja palvelut on hankittava puitejärjestelyiden avulla. Tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi laajasti käytettävät tietotekniset laitteet, niiden ohjelmistot ja hallinnon yhteiset tietojärjestelmät. Käyttövelvoite koskee osaa asiakkaistamme.

Puitejärjestely syntyy kilpailutuksen tuloksena

Valitsemme puitejärjestelyn sopimustoimittajat kilpailutuksen perusteella ja teemme kunkin sopimustoimittajan kanssa puitesopimuksen, jossa määritellään hankintaan liittyvät ehdot. 

Kilpailutuksia suunnitellaan yhdessä asiakkaiden ja toimittajien kanssa, jotta voimme huomioida asiakkaiden tarpeet ja toimialakohtaiset erityispiirteet mahdollisimman kattavasti. Keräämme asiakkaiden ja toimittajien palautetta muun muassa asiakastyöryhmissä ja markkinavuoropuhelussa, johon pyritään osallistamaan laajasti toimialan toimittajia.  Lue lisää Hanselin tavasta kilpailuttaa.

Autamme ja neuvomme asiakkaitamme puitejärjestelyn käytössä koko sopimuskauden ajan. 

Haluatko tietää lisää?

Kuka voi tehdä liittymisen? Voiko liittymisen perua? Miten hankinnan arvoa voi arvioida?

Usein kysytyt kysymykset

Liittymiskäytäntömme

Miksi puitejärjestelyihin pitää liittyä etukäteen, mutta dynaamisiin hankintajärjestelmiin ei? Mitä tietoja minulta kysytään liittymisen yhteydessä? Mitä muuta minun on hyvä tietää liittymiskäytännöstä?  Tutustu tarkemmin liittymiskäytäntöömme!

Tutustu liittymiskäytäntömme!

Liittymisen ehdot

Mihin sitoudun, kun liityn puitejärjestelyyn?

Lataa liittymisehdot

Puitejärjestelyjä laidasta laitaan

Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman puitejärjestelyitä ajoneuvoista matkustukseen - ja kaikkeen siltä väliltä! Tutustu tarkemmin valikoimaamme ja liity mukaan niihin, joissa liittymisaika on käynnissä!

Tutustu puitejärjestelyihin

Hankintalaki

Yhteishankinnat kilpailutetaan hankintalain mukaisesti.

Lue lisää finlex.fi-sivuilta