Juristi on tiimipelaaja

hansel-jukka-pekka-salmela-s.jpg

 

Mielenkiintoinen työ on vienyt mukanaan Jukka-Pekka Salmelan, joka tuli Hanseliin juristiksi vuonna 2010. Hän oli saanut edellisessä työpaikassaan Satakunnan ELY-keskuksesta apua Hanselin asiantuntijoilta, mitä kautta yhtiö oli tullut tutuksi. Urallaan sittemmin johtavaksi juristiksi edennyt Jukka-Pekka kiittää, että heti alusta projekteihin pääsi nopeasti kiinni, kun kollegat tukivat tulokasta uusien tehtävien omaksumisessa.

Juristit varmistavat Hanselissa, että kilpailutukset toteutetaan hankintalainsäädännön mukaisesti sekä laativat sopimusehtoja. Jukka-Pekka tekee molempia sekä Hanselin yhteishankinnoissa että asiakkaiden omissa kilpailutuksissa. Kilpailutuksia voi olla käynnissä 7–10 yhtä aikaa.

”Asiakaskohtaisissa kilpailutuksissa hankinnan kohteiden kirjo on valtava ja pääsee tutustumaan ihan uusiin toimialoihin. On mukava työskennellä erilaisissa porukoissa, joissa tiimi muodostuu välillä hanselilaisista ja välillä myös mukana olevista asiakkaista”, Jukka-Pekka kuvailee.

Monessa mukana

Esimerkiksi matkustukseen ja erilaisiin konsultointipalveluihin liittyviä yhteishankintakilpailutuksia on tullut paljon Jukka-Pekan pöydälle. Lisäksi hänen vastuullaan ovat Hanselin yhteishankintasopimusten sopimusmallit ja niiden jatkuva ylläpitäminen. Työhön kuuluu myös sopimushallintaa koko sopimuskauden ajan ja asiakkaiden tukemista esimerkiksi tulkintakysymyksissä, mikä tuo lisää vaihtelua työhön.

Kun kilpailutusta valmistellaan, vaihtelee asiakkaan puolelta tulevan tiimin koko yhdestä neljään henkilöön. Hanselista asiakkaiden omien kilpailutusten projektiryhmissä ovat mukana yleensä juristi ja kilpailuttamiskonsultti. Yhtiön omissa yhteishankintojen kilpailutuksissa on tyypillisesti mukana kolme henkeä, kun juristi ja kilpailuttamiskonsultti saavat työryhmäänsä mukaan toimialaosaamista edustavan kategoriapäällikön.

Miksi suosittelet Hanselia työpaikkana?

"Kollegiaalinen tuki ja asioiden pallottelu yhdessä on mukavaa. Täällä on valtavasti julkisten hankintojen osaamista ja työtehtävät ovat mielenkiintoisia", Jukka-Pekka summaa.

Katso nyt avoinna olevat työpaikat

Kysyntä palveluillemme kasvaa ja etsimme uusia julkisten hankintojen osaajia joukkoomme. Jos innostut työskentelystä hankintoihin intohimoisesti suhtautuvien rautaisten ammattilaisten kanssa, ota yhteyttä!

Tutustu muihin asiantuntijoihimme!

Meitä hanselilaisia on yli 130. Suurin osa meistä on julkisten hankintojen ammattilaisia – tunnemme hankintalain kiemurat ja kilpailutuskäytännöt. Saamme usein kiitosta myös palveluasenteestamme. Tutustu meihin!

Lue lisää Hanselista yrityksenä

Olemme julkishallinnon yhteishankintayksikkö ja pääpalvelumme on siis yhteishankintojen tarjoaminen. Meiltä asiakkaat saavat myös asiantuntijapalveluita omien kilpailutustensa tekemiseen tai hankintatoimen kehittämiseen.