Elintarvikkeet ja non-food -tuotteet 2023–2027 -puitejärjestelyn hankintailmoitus julkaistu

09.05.2023

Olemme julkaisseet Elintarvikkeet ja non-food -tuotteet 2023–2027 -puitejärjestelystä hankintailmoituksen Hilmassa. Puitejärjestelyyn liittyi 162 organisaatiota, jotka suunnittelevat tekevänsä sen kautta hankintoja noin 415 miljoonalla eurolla. 

Tarjouskilpailun tarjousaika päättyy perjantaina 16.6.2023 klo 12.00. Tarjouspyyntöön on mahdollista tutustua ja tarjouksen voi tehdä Tarjouspalvelussa. Kilpailutuksessa haetaan yhtä tukkutoimittajaa neljäksi vuodeksi. Tavoitteena on, että puitesopimus tulee voimaan 1.10.2023 ja asiakkaat siirtyvät käyttämään sopimusta porrastetusti lokakuun 2023 ja huhtikuun 2024 välisenä aikana.

Elintarvikkeet ja non-food-tuotteet 2023–2027 -puitejärjestely on jatkoa aiemmin kilpailutetulle Elintarvikkeet ja non-food tuotteet 2020–2024 -puitejärjestelylle. Nyt julkaistun puitejärjestelyn käyttäjiksi liittyi aiempien asiakkaiden lisäksi myös useita uusia kuntia, seurakuntia ja hyvinvointialueita.  

Yhteishankinta mahdollistaa vastuulliset valinnat

Yhteishankintaan liittyneet asiakkaat voivat hankkia sen kautta ammattikeittiöiden ja vähittäiskaupan elintarvikkeita sekä vähäisessä määrin ammattikeittiöiden toimintaa tukevia non-food-tuotteita, kuten keittiön tarvitsemia kattaus- ja ruoanvalmistustarvikkeita. Lisäksi hankinnan kohteena ovat edellä mainittujen tuotteiden tilaamiseen ja käyttämiseen liittyvät palvelut, kuten logistiikkapalvelut ja muut tukipalvelut.

Kilpailutuksessa elintarvikkeet on jaettu useisiin eri ryhmiin ja valikoima on erittäin laaja. Asiakkaiden toiveesta kilpailutukseen on esimerkiksi otettu mukaan aikaisempaa enemmän kasvipohjaisia tuotteita ja kasviproteiinin lähteitä. Vastuullisuus on otettu huomioon laajasti yhteishankinnan valmistelussa, sopimusehdoissa sekä soveltuvuus- ja tuotekohtaisissa vaatimuksissa.  

Nyt kilpailutettava yhteishankinta on vain siihen määräaikaan mennessä liittyneiden asiakkaiden käytössä. Julkishallinto tekee erittäin paljon elintarvikehankintoja, ja aloitamme seuraavan elintarvikeyhteishankinnan (Elintarvikkeet ja non-food-tuotteet 2024–2028) valmistelun asiakkaidemme tarpeisiin vielä tämän vuoden aikana. Tiedotamme liittymisen avautumisesta erikseen.

Lisätietoja
Milja Virtanen
kategoriapäällikkö
milja.virtanen@hansel.fi