<
Uutiset

Uutta hankintojen johtamiseen – Hankintaluotsi ohjaa tavoitteeseen!

07.12.2021

Julkisille hankinnoille asetetaan useita tavoitteita, mutta niihin tarttuminen ei aina ole helppoa. Hankintaluotsi on työkalu, joka auttaa ottamaan hankinnat haltuun – sen avulla julkisista hankinnoistasi tulee vaikuttavampia ja vastuullisempia.

Hankintaluotsiin pääset Hilmasta (hankintailmoitukset.fi). Hilmassa julkaistavissa tarjouspyynnöissä pitäisi kansallisen hankintastrategian mukaisesti näkyä ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden teemat entistä kattavammin. Lisäksi julkisilla hankinnoilla voidaan tukea uusien, innovatiivisten ratkaisujen syntymistä.

Kun hankintoja johdetaan tavoitteellisesti, säästyy rahaa ja hankinnat ovat aikaisempaa onnistuneempia. Hankintaluotsi auttaa paitsi muotoilemaan hankinnoille tavoitteet, myös yhdistämään ne näppärästi kaikkiin kilpailutuksiisi. Työkalun avulla voit myös helposti ottaa kollegasi mukaan tavoitteiden asettamiseen.


 

Terveiset Hankintaluotsin käyttäjältä:

"Kansallista hankintastrategiaa ei tietenkään kopioida meille sellaisenaan, vaan Hankintaluotsin avulla olemme tehneet siitä oman näköisemme version."
- Anri Rantala, hallintolakimies, Eduskunnan kanslia

Kirjaudu Hilmaan osoitteessa hankintailmoitukset.fi ja aloita Hankintaluotsin käyttö vaikka heti!

Apua saa Hanselista

Hankintaluotsin käyttäminen on maksutonta ja se on koko julkisen sektorin käytettävissä. Hansel tarjoaa myös maksullista hankintatoimen kehittämispalvelua. Ota yhteyttä yksikönpäällikkö Kalle Pinniin, jos tarvitset kehityspäälliköidemme tukea hankintojesi kehittämiseen ja tavoitteiden asettamiseen tai Hankintaluotsin käyttöönottoon ja työpajatyöskentelyyn.

Lisätietoja Hankintaluotsi-palvelusta