Hyvinvointialueiden uutisia – Hansel-lain muutosta odotellessa voi tehdä paljon!

03.06.2022

Hyvinvointialueiden asiakkuus

Hyvinvointialueet on tarkoitus lisätä Hanselin asiakkaiksi lakimuutoksella (HE 56/2021). Hansel-lain muutos on edelleen vireillä eduskunnassa. Valiokuntakäsittelyn arvioidaan valmistuvan toukokuun lopussa ja olemme toiveikkaita sen suhteen, että Hansel-lain muutos tulisi voimaan heti eduskuntakäsittelyn päätyttyä.

Lakimuutoksen voimaan tuloa odotellessa voit kuitenkin jo tehdä paljon: rekisteröityä Hanselin verkkopalveluun, valmistella sopimussiirtoja sekä liittyä tuleviin yhteishankintoihin. Tutustu alta tarkemmin!

Sopimussiirrot hyvinvointialueille

Yhteishankintasopimuksiimme on kirjattu asiakkaan hankintasopimuksen siirto-oikeus. Kuntaorganisaatioiden sopimukset ovat siten eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta siirrettävissä kokonaan tai osittain hyvinvointialueille. Hyvinvointialueet voivat jo valmistella ja tehdä sopimussiirtoja, mutta siirrot tulevat voimaan vasta kun Hansel-lain muutos tulee voimaan. Hyödynnä valmiit siirtosopimukset ja tarkista ohjeistuksemme.

Hyödynnä verkkopalveluamme

Hyvinvointialueiden yhteyshenkilöt voivat kirjautua Hanselin uudistuneeseen verkkopalveluun. Verkkopalvelussa voit tutustua Hanselin palveluihin, yhteishankintoihin, liittyä puitejärjestelyihin, valmistella tulevia hankintoja sekä hyödyntää pienhankintapalvelua. Dynaamisia hankintajärjestelmiä pääset käyttämään heti Hansel-lain voimaantulon jälkeen.

Yhteishankintoihin liittyminen

Ennen Hansel-lakimuutoksen voimaantuloa voivat esim. kuntayhtymät, sairaanhoitopiirit ja kuntien sote-toimialat edelleen liittyä tuleviin yhteishankintoihin. Jos asiakkaan hankintasopimus on tarkoitus siirtää hyvinvointialueelle, tulee hankinnan arvoa/määriä ilmoitettaessa huomioida myös hyvinvointialueen tulevien hankintojen arvo/määrä. Sopimus voidaan siirtää siirtokirjauksen perusteella edelleen hyvinvointialueelle.

Hyvinvointialueiden puitejärjestelyihin liittyminen

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus. Asiakkaat liittyvät puitejärjestelyyn etukäteen ennen tarjouspyynnön julkaisemista. Myös hyvinvointialueet voivat jo liittyä liittymisvaiheessa oleviin puitejärjestelyihin. Liittyminen on auki tällä hetkellä näissä yhteishankinnoissa:

Haluatko varmistaa, että saat tietoa hankinnan valmistelun etenemisestä?

Näiden yhteishankintojen valmistelu on aloitettu, mutta liittyminen ei ole vielä auki. Ilmoittaudu mukaan postituslistalle yhteishankinnan sivuilla olevan Haluan lisätietoa -toiminnon avulla. Lähetämme sinulle tiedon heti, kun liittyminen avataan. Yhteishankintaan liitytään erikseen verkkopalvelussamme. Postituslistalle ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään.