<
Yhteishankinnat

Kevyet ajoneuvot palveluineen 2022–2024 (2026)

Puitejärjestelyn yhteenveto

Nimi

Kevyet ajoneuvot palveluineen 2022–2024 (2026)

Liity viimeistään

30.11.2021

Sopimuskausi

15.03.2022 - 14.03.2024

Toimintamalli

Yksi toimittaja

Vastuullisuus

Olemme  valmistelemassa uutta kevyiden ajoneuvojen yhteishankintaa nimeltään Kevyet ajoneuvot palveluineen 2022–2024 (2026). 

Yhteishankinnan ajoneuvovalikoima on suunniteltu vastaamaan erityisesti turvallisuus- ja muiden viranomaisten vaativiin tarpeisiin. Ajoneuvojen suorituskyky on erinomainen ja operatiiviset ominaisuudet korkeita. Yhteishankinnan asiakaskunta ei kuitenkaan rajoitu pelkästään turvallisuusviranomaisiin, vaan hankintaan ovat tervetulleita liittymään kaikki Hanselin asiakkaat. Pyrimme pitämään valikoiman sellaisena, että se palvelee kaikkia niitä asiakkaitamme, jotka haluavat hankkia laadukkaita kevyitä ajoneuvoja. Asiakas voi omassa asiakaskohtaisessa sopimuksessaan muokata tuotteiden varustelu- ja palvelutasoa tarpeidensa mukaan.

Yhteishankintaan liittyneillä asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa yhteishankinnan sisältöön. Tavoitteena on saada yhteishankinta asiakkaiden käyttöön maaliskuusta 2022 alkaen. 

Mitä voin hankkia?

Kevyet ajoneuvot palveluineen 2022–2024 (2026) -puitejärjestely muodostuu seuraavista osa-alueista:
•    Moottoripyörät
•    Moottorikelkat
•    Mönkijät (4x4 ja 6x6)
•    Kevyet perävaunut (O1 ja O2 -luokan)

Alustavan suunnitelman mukaan mukaan saatetaan ottaa myös:
•    Vesikulkuneuvot, kuten vesiskootterit ja kevyet veneet moottoreineen 
•    Polkupyörät 

Moottoripyörät
Moottoripyörät osa-alue tulee sisältämään vertailuhinnoiteltavia L3e-A2 ja L3e-A3 ajoneuvoja kuten katumoottoripyöriä, maastomoottoripyöriä sekä sähkömoottoripyöriä. Moottoripyörien asiakaskohtaisen varustelun lisäksi moottoripyöriä on mahdollista hankkia viranomaisvarusteltuina. Osa-alueesta on mahdollista hankkia moottoripyörän turvalliseen käyttämisen liittyviä varusteita ja palveluita. 

Moottorikelkat
Moottorikelkat osa-alue tulee sisältämään vertailuhinnoiteltavia partio- ja työkelkkoja. Moottorikelkan asiakaskohtaisen varustelun lisäksi kelkat on mahdollista hankkia viranomaisvarusteltuina. Osa-alueesta on mahdollista hankkia moottorikelkan turvalliseen käyttämisen liittyviä varusteita ja palveluita.

Mönkijät
Mönkijät osa-alue tulee sisältämään vertailuhinnoiteltavia 4x4 ja 6x6 maastomönkijöitä sekä ajoneuvolain (82/2021) mukaisia tieliikennekäytön T-luokan mönkijöitä. Mönkijöiden asiakaskohtaisen varustelun lisäksi mönkijät on mahdollista hankkia viranomaisvarusteltuina. Osa-alueesta on mahdollista hankkia mönkijöiden turvalliseen käyttämisen liittyviä varusteita ja palveluita.

Kevyet perävaunut
Kevyet perävaunut osa-alue tulee sisältämään vertailuhinnoiteltavia erityppisiä (O1 ja O2 luokan) alle 3,5 tonnin perävaunuja. Vertailuhinnoiteltavien perävaunujen joukon muodostaa jarruttomien ja jarrullisten tavarankuljetusperävaunujen lisäksi esimerkiksi kahden moottorikelkan kuljettamiseen suunniteltu perävaunu tai kuorma-auton vetojärjestelmään soveltuvia perävaunuja.  

Vesikulkuneuvot
Vesikulkuneuvojen osa-alue on alustavasti suunniteltu otettavan mukaan tähän yhteishankintaan. Lopullinen päätös siitä, ovatko vesikulkuneuvot mukana tässä hankinnassa, tehdään ennen varsinaisen tarjouspyynnön lähettämistä. Osa-alue tulisi sisältämään vesiskootterit ja erityyppisiä kevyitä veneitä moottoreineen. Vesikulkuneuvojen asiakaskohtaisen varustelun lisäksi kulkuneuvo on mahdollista hankkia viranomaisvarusteltuina. Osa-alueesta on mahdollista hankkia vesikulkuneuvon turvalliseen käyttämisen liittyviä varusteita ja palveluita.

Polkupyörät
Polkupyörät osa-alue on alustavasti suunniteltu otettavan mukaan tähän yhteishankintaan. Lopullinen päätös siitä, ovatko polkupyörät mukana tässä hankinnassa, tehdään ennen varsinaisen tarjouspyynnön lähettämistä. Tällä hetkellä vertailuhinnoiteltavaksi tuotteeksi on noussut maanpuolustuskäyttöön soveltuva polkupyörä. 

Kerro toiveesi yhteishankinnan sisällöstä 

Millaisia toiveita sinulla on ajoneuvoluokista tai niiden varusteista? Kategoriapäällikkö Marko Hentilä ja kilpailuttamiskonsultti Oskari Kivinen ottavat mielellään vastaan palautettasi. Täytä oheinen word-dokumentti ja palauta se meille osoitteeseen kilpailutus@hansel.fi.

Icon Lomake: Kevyet ajoneuvot palveluineen (70,3 KB)

 

Infotilaisuus yhteishankinnasta kiinnostuneille asiakkaille

Järjestämme yhteishankinnasta kiinnostuneille asiakkaillemme myös infon Teamsin välityksellä keskiviikkona 27.10. klo 10–11. Infossa pääset kuulemaan lisätietoa tulevan puitejärjestelyn sisällöstä ja sen tuomista mahdollisuuksista. Ilmoittaudu infoon tästä linkistä. Tervetuloa!

Haluatko toimittajaksi? 

Tutustu tarkemmin ennakkoilmoitukseen Hilma-palvelussa

Liity ajoissa

Liity sopimukseen viimeistään 30.11.2021 sivun oikeasta ylälaidasta. Sopimusta voivat hyödyntää vain ennen hankintailmoituksen julkaisua liittyneet asiakkaat. Tee siis liittyminen ajoissa!

Liittymisen yhteydessä pyydämme arviota tulevien hankintojenne kokonaisarvosta. Tietoa edellytetään nykyisin kaikissa julkisissa hankintailmoituksissa, ja autamme teitä tarvittaessa arvion teossa.

Jos et pääse tekemään liittymistä, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@hansel.fi.

'