<
Yhteishankinnat

Aurinkovoimaloiden pienhankinnat

Pienhankinta

Pienhankinnan yhteenveto

Nimi

Aurinkovoimaloiden pienhankinnat

Sopimuskausi

15.02.2021 -

Vastuullisuus

Mitä voin hankkia?

Pienhankinnalla voit hankkia aurinkovoimaloita asennettuina palveluineen (myös PPA-mallilla) ja muita aurinkovoimaloihin liittyviä tuotteita ja palveluita, kuten suunnittelua, seurantajärjestelmiä ja komponentteja.

Pienhankinta tarjoaa ratkaisun kaikkiin asiakkaan pienehköihin aurinkovoimatarpeisiin. Skaala kattaa kaikki kokoluokat aina pienistä yhden paneelin akkujärjestelmistä kiinteistökohtaisiin aurinkovoimaloihin. Voimaloiden lisäksi pienhankinnalla voi hankkia myös niihin liittyvät palvelut (esim. etävalvonta, tuotannon seuranta ja huolto). Aurinkovoimaloiden pienhankinnalla ei voi hankkia aurinkolämpökeräimiä.

Asiakas voi halutessaan hankkia aurinkovoimalat leasingrahoituksella käyttäen Hanselin leasingpalveluiden puitejärjestelyä.

Hanselin sähkö- ja salkunhoitoasiakkaat voivat myydä ylituottoaurinkosähkön hyvillä ehdoilla sopimuskumppanilleen.

Tarkemmat tiedot yhteishankinnan sisällöstä saat dokumenteista "Tuotteiden ja palveluiden vähimmäisvaatimukset" sekä "Pienhankintapalvelu aurinkovoimalat hankintasopimus" välilehdeltä ”Asiakirjat”.

Pienhankintaa voit käyttää silloin, kun hankintasi arvo jää alle kansallisen kynnysarvon (60 000 € / hankintayksikkö). Muistathan, että hankintaa ei saa pilkkoa hankintalain kiertämiseksi. Huomioithan myös hankinnan ennakoidun arvon laskentasäännöt hankintalaissa sekä oman organisaatiosi hankintaohjeet.

Pienhankintapalvelussa ei ole kyse yhteishankinnasta. Pienhankintapalvelu on ensisijaisesti digialusta, joka on luotu helpottamaan asiakkaan omien pienhankintojen kilpailuttamista. Hansel on tarkistanut Pienhankintapalveluun osallistuvien toimittajien taustan. Pienhankinta tulee kilpailuttaa hankintayksikön omien hankintaohjeiden mukaisesti. Pienhankintojen tarjouspyyntöasiakirjojen kommentointi ei kuulu palveluihimme. Alta löydät kuitenkin selkeät video-ohjeemme pienhankintapalvelun käyttöön.

Mikäli hankintasi ylittää kansallisen kynnysarvon, ei pienhankintaa voi käyttää, vaan suosittelemme hyödyntämään Aurinkovoimalat 2020-2026 -DPS:ää (dynaaminen hankintajärjestelmä). Pienhankinnan tai DPS:n hyödyntäminen ei edellytä etukäteisliittymistä.
 

Aurinkovoiman hyödyt

 • Kotimaista ja uusiutuvaa, lähes päästötöntä energiaa
 • Näkyvä ilmastomuutoksen hillintäkeino
 • Kannattava investointi, sisäinen korko jopa yli 10 %
 • Vähentää riippuvuutta ostosähköstä tyypillisesti 5-20 %
 • Lähes riskitön ja huoltovapaa 
 • Pitkäikäinen investointi
 • Tuotantoa päivisin, kun sähkön hinta on korkeimmillaan (pienentää profiilikustannusta)
 • Päiväaikaisten kulutushuippujen leikkaus
 • Kiinteistön arvonnousu
 • Voimala maksaa itsensä takaisin, lisäksi kunta-asiakkailla mahdollisuus 20 prosentin investointitukeen.

Hanselin pienhankinnan hyödyt

 • Kattavat sopimus-, turvallisuus- ja palvelutasoehdot, joihin on mahdollisuus vaikuttaa pienhankinnan tarjouspyynnöllä
 • Prosessisäästöä valmiilla materiaaleilla
 • Mahdollisuus painottaa haluamiaan teknisiä asioita pienhankinnassa
 • Hanselin asiantuntijoiden laaja tuki koko sopimuskauden ajaksi, mm. asiakkaan edunvalvonta ja toimittajahallinta

Pienhankintapalvelun ohjeet hankintoja tekevälle asiakkaalle

Tässä pienhankinnassa on käytössä Hanselin digitaalinen Pienhankintapalvelu. Palvelussa voit tehdä tarjouspyyntöjä, vertailla saamiasi tarjouksia ja valita sopivan toimittajan. Palvelusta näet myös kaikki päättyneet kilpailutuksesi. Kurkkaa palvelun käyttöohjeet alla olevilta videoilta. 

Ohjevideo: Näin jätät tarjouspyynnön PienhankintapalvelussaOhjevideo: Näin katsot saamasi tarjoukset Pienhankintapalvelussa ja valitset voittajan

 

Pienhankintapalvelun ohjeet tarjouksia jättävälle toimittajalle

Katso videolta, miten voit jättää tarjouksen Pienhankintapalvelussa. 

 

'