Meriliikenteen polttonesteet 2022–2024 (2026) Puitejärjestely

Tervetuloa mukaan meriliikenteen polttonesteiden yhteishankintaan. Saat hankintalain mukaisesti kilpailutettuja polttonesteitä aluskäyttöön Suomen merialueiden satamiin.

Yhteishankinnan edut

 • Turvaat organisaatiosi hankintojen lainmukaisuuden
 • Vähennät omasta kilpailutuksesta aiheutuvia kustannuksia 
 • Sopimustoimittajien soveltuvuus tarkistettu
 • Hanselin asiantuntijoiden tuki sopimuskauden aikana (esim. asiakkaan edunvalvonta ja toimittajahallinta)

Mitä voin hankkia?

Puitejärjestelyllä voi hankkia kotimaan satamiin meriliikenteen polttoaineiden toimituksia:

 • jäänmurtajille
 • monitoimialuksille
 • muille vastaaville suurille aluksille

Hankittava polttoaine on: 

MGODMA – Marine gas oil
ISO 8217:2017 (tai uudemman standardin) laatuvaatimukset täyttävä meriliikenteen vähärikkinen polttoöljy. Rikkipitoisuus alle 0,1 %.

Lisäksi toimittajat voivat vapaaehtoisesti toimittaa MDODMB – Marine diesel oil polttonestettä sekä meriliikennekäyttöön tarkoitettua uusiutuvaa polttonestettä, jos kyseisiä tuotteita tulee sopimuskaudella saataville.

Polttoainetoimitukset pyritään mahdollistamaan ainakin seuraavien kaupunkien satamiin:
Hamina, Loviisa, Helsinki, Hanko, Turku, Naantali, Pori, Uusikaupunki, Rauma, Kaskinen, Vaasa, Kokkola, Raahe, Oulu, ja Kemi.

Lisäksi seuraavien kaupunkien satamat pyritään ottamaan mukaan hankintaan, mutta toimitusten aloittamisesta näihin satamiin on sovittava valitun toimittajan kanssa erikseen:
Kotka, Porvoo, Pori, Tornio

Minimitoimituserä on alustavasti 18 tuhatta kiloa.

Toimittajalta vaaditaan asiakkaiden käyttöön osoitettua suomenkielistä tukipalvelua, josta asiakkaat voivat tehdä tilauksia sekä saada tuotetukea.

Tämä puitejärjestely korvaa Meriliikenteen polttonesteet 2021-2023 (2025) puitejärjestelyn, jos hankintojen tekeminen venäläistaustaisilta yrityksiltä täytyy lopettaa 10.10.2022 alkaen. Lisää aiheesta Hanselin uutisessa.

Sopimuskausi

Tavoitteenamme on, että sopimus on asiakkaidemme hyödynnettävissä 10.10.2022. Aikataulu tarkentuu kesän aikana.

Miten hankin?

Hansel kilpailuttaa asiakkaille käyttövalmiin sopimuksen. Vastuullesi jää vain tuotteiden tilaus kilpailutuksen voittaneelta toimittajalta haluttuun toimitussatamaan sovittuna aikana.
Et tarvitse erillistä asiakaskohtaista sopimusta hankintoja tehdäksesi.

Asiakaskohtaisen sopimuksen voi kuitenkin tehdä, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Asiakaskohtaisessa sopimuksessa voit sopia tarkemmin tuotteisiin ja niiden toimittamiseen liittyviä asioita.

Liity ajoissa 

Liity sopimukseen viimeistään 17.6.2022 sivun oikeasta ylälaidasta. Sopimusta voivat hyödyntää vain ennen hankintailmoituksen julkaisua liittyneet asiakkaat. Tee siis liittyminen ajoissa!
Liittymisen yhteydessä pyydämme arviota tulevien hankintojenne kokonaisarvosta. Tietoa edellytetään nykyisin kaikissa julkisissa hankintailmoituksissa, ja autamme teitä tarvittaessa arvion teossa. 
Puitejärjestelyyn liittyneille asiakkaille voidaan lähettää liittymisen jälkeen hankintakysely, jolla tarkennetaan asiakkaan sopimuskaudelle arvioimia hankintatarpeita ennen hankintailmoituksen julkaisemista.

Jos et pääse tekemään liittymistä, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@hansel.fi.

Asiakasyhteistyö

Valmistelemme tätä yhteishankintaa yhdessä liittyneiden asiakkaiden kanssa. Erillistä asiakastyöryhmää ei tulla tällä kertaa järjestämään, mutta liittyneet asiakkaat voivat esittää toiveitansa Hanselille hankinnan tarkemmasta sisällöstä.

Yhteishankinnassa sovittua 

Yhteishankinnoissamme moni asia on jo sovittu valmiiksi. Varmistamme muun muassa sopimustoimittajiemme luotettavuuden ja toimituskyvyn. Laatimamme ehdot mahdollistavat yhteishankinnan sujuvan käytön sopimuskaudella. Tavoitteenamme on asiakkaidemme tarpeita vastaava ja laadukas tuote- tai palveluhankinta.

Hinnoittelu

Polttonesteiden hinnat sidotaan Platt’sin julkaisemiin polttonestenoteerauksiin sekä EUR/USD valuuttakurssiin. Hanselilla on käytössään Platt’sin hinnat ja Hansel voi tarkistaa toimittajan polttonestehinnoittelun.

Näet vain osan sisällöstä, koska et ole kirjautunut. Kirjaudu sisään

Ei vielä tunnuksia? Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Liittyminen

Sopimuskausi
10.10.2022 - 30.04.2024
Toimintamalli
Yksi toimittaja

Vastuullisuus

Kaikki yhteishankintamme on vastuullisuusanalysoitu ja merkitty vastuullisuustunnuksin. Tässä yhteishankinnassa on huomioitu:

Taloudellinen vastuu

Yhteystiedot

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Lisätietoja kilpailutuksesta

Anna-Elina Mølgaard

Kilpailuttamiskonsultti

kilpailutus@hansel.fi

Lisätietoja hankinnan sisällöstä

Juha-Pekka Paunu

Kategoriapäällikkö

juha-pekka.paunu@hansel.fi

Hankinnan vaihe

 1. Esiselvityksessä
 2. Valmistelussa
 3. Kilpailutuksessa
 4. Käynnissä
 5. Päättynyt, asiakaskohtaiset sopimukset voimassa