Verkostot vesille

Erkki_Kondelin_560.png
Erkki Kondelin vastaa 3 Step IT:n ratkaisuista ja palveluista julkiselle toimialalle. ”Huolehdin siitä, että tarjoamme Hanselin asiakkaille sen, minkä olemme luvanneet. Tapaan asiakkaita paljon ja koen, että parhaat ajatukset tulevat yleensäkin asiakkailta.”

Kun yrityksen ydintoiminta kietoutuu omistamisen uudelleen ajatteluun ja kiertotalouteen, myös yhteistyön mahdollisuudet näkee kirkkain silmin. IT-laitteiden elinkaaren hallintapalveluita sekä leasingia valtioasiakkaille tarjoava 3 Step IT katsoo puitesopimustoimittajuuden tarjoavan yrityksille paitsi jatkuvuutta, myös mahdollisuuden uudenlaisiin kumppanuuksiin.

3 Step IT:n palveluiden avulla valtionhallinnon organisaatiot voivat vuokrata käyttöönsä esimerkiksi ICT-laitteita ja toimistokalusteita. Asiakkaat hyödyntävät leasingpalveluiden puitejärjestelyä usein muutostilanteissa, prosessien kehittämisessä sekä silloin, kun he haluavat välttyä suurilta kertainvestoinneilta. 

”Meidät tunnetaan leasingyhtiönä, mutta leasing on 3 Step IT:lle vain tapa tehdä asioita. Olemme taho, joka pystyy hyötykäyttämään laitteet, joista muuten haluttaisiin päästä jo eroon. Laitteen vaihdon jälkeen noudamme, pakkaamme ja tietoturvaamme laitteet, jolloin kaikki laitteissa oleva tieto ja tunnisteet pyyhitään pois ennen laitteen uudelleen käyttöä. Suurin osa meille tulevasta laitekannasta menee muualle Eurooppaan, mutta uudelleenkäyttämisen trendi on käynnistymässä Suomessakin. Toimintamalli tukee sekä huolellista taloudenpitoa että kestävää kehitystä”, Erkki Kondelin, 3Step IT:n julkisen sektorin asiakkuusjohtaja kertoo.

Palvelujen tarjoaminen valtiolle Hanselin kautta on 3 Step IT:lle tuttua jo useammalta sopimuskaudelta.

”Ensimmäisen osallistumiskerran voitimme. Toisella osallistumiskerralla hävisimme kilpailijallemme, mutta pari edellistä kilpailutusta on päättynyt meidän kannaltamme menestyksekkäästi. Viime kilpailutus oli tiukka muunmuassa hinnoittelun osalta, mutta halusimme pitää edelleen hyvän laatutason.”

Oliko selvää, että päätitte lähteä kisaamaan myös jatkokaudelle?

”Oli. Lähdimme tarjoamaan siitä lähtökohdasta, että meidän on pakko pärjätä. Valtionhallinto on meille erittäin merkittävä asiakkuus, jossa parasta on jatkuvuus. Toki me haluamme tehdä kannattavaa liiketoimintaa ja valtio pyrkii hankinnoissaan säästämään sitä, mutta meille toiminnan keskiössä on kiertotalous ja päämäärät, mitä sen kautta pystymme tukemaan.”

Tulevaisuus on verkostoissa

”Suuri mielenkiinnon kohteeni on kumppanuustoiminta. Maailma toimii enemmän ja enemmän verkostoissa, ja asioita tehdään yhdessä uusilla tavoilla. Niin myös leasingpalveluiden puitejärjestelyssä – ratkaisuja hiotaan paremmiksi yhdessä Hanselin laitetoimittajien kanssa. Me Hanselin toimittajakuntaan kuuluvat voisimme tehdä enemmänkin yhteistyötä. Partneritoiminnalla voisimme saada aikaan ristiinmyyntiä sekä auttaa toinen toisiamme onnistumaan.”

Julkisten kilpailutusten helppoudesta on esitetty monenlaisia näkemyksiä, mutta Kondelinin suhtautuminen on suoraviivaista.

”Julkishallinnon kilpailutukset tuottavat paljon työtä, mutta työ on selkeää ja yksinkertaista. Pelisäännöt ovat kaikille samat, ja hankintalaki määrää askeleet. Hyvin valmistellut tarjouspyynnöt helpottavat osallistumista, joten leasingpalveluiden kisaan on ollut helppo lähteä mukaan. Meidän osallistumistamme on lisäksi auttanut se, että talomme sisällä on julkisen kilpailutusten asiantuntija-tiimi. Myös nämä ovat asioita, joita kannattaa kysyä muilta, jos asia on itselle vieras. Minullekin sopii soittaa apua tarvitessa."