Yhteishankintoihin liittyminen

Pitääkö liittyä etukäteen vai saako hypätä mukaan kyytiin matkan varrella? Liittyminen yhteishankintoihimme vaihtelee toimintamallin mukaan.

  1. Vallitsevan oikeuskäytännön myötä puitejärjestelyihimme tulee liittyä jo niiden kilpailutusvaiheessa. Liittyminen kesken sopimuskauden ei valitettavasti ole mahdollista (poikkeus sääntöön ovat ennen kesäkuuta 2019 julkaistut puitejärjestelymme – näitä voit hyödyntää vielä ilman ennakkoliittymistä).
  2. Dynaamisiin hankintajärjestelmiin eli DPS:iin voi tulla mukaan milloin vain niiden keston aikana. Vaikka dynaamisiin hankintajärjestelmiin liittyminen ei ole pakollista, suosittelemme sitä kuitenkin lämpimästi. Lähetämme dynaamiseen hankintajärjestelmään liittyneille asiakkaille säännöllistä tietoa DPS:n ajankohtaisista asioista, kuten esimerkiksi minikisaklinikoista ja muista infotilaisuuksista. 
  3. Pienhankintoihin ei myöskään tarvitse liittyä, vaan voit käyttää helppoa ja maksutonta Kisa-apuriamme kaikissa alle kansallisen kynnysarvon jäävissä hankinnoissasi.

Icon Lataa tästä liittymisen ehdot -dokumentti. (54,3 KB)  

Ennakkoliittyminen parantaa suunnitelmallisuutta

Liittyminen yhteishankintaan hyvissä ajoin ennen varsinaista hankintaa tukee monin tavoin hankintojen suunnittelua. Kiire ja virheet vähenevät, kun pohja tuleville hankinnoille on valettu hyvissä ajoin. Myös budjetointi helpottuu, ja yhteishankintojen lisäksi mahdollisesti tarvittavat omat kilpailutukset ovat tiedossa ajoissa.

Hankintojen määrän ja arvon tarkempi ilmoittaminen on suureksi avuksi kilpailutuksiin osallistuville tarjoajille. Yksityiskohtaisemmat tiedot tulevista volyymeistä johtavat parempiin tarjouksiin ja laadukkaampaan kaupankäyntiin, koska tarjoajilla on tiedossaan paras mahdollinen arvio tulevien vuosien hankinnoista.

Yhteishankinnalla pääsette hyötymään suuren hankintavolyymin tuomista säästöistä, ja voitte hyödyntää oman kilpailutuksen tekemisestä säästyneet resurssit omaan ydintoimintaanne. Hansel hoitaa toimittajien soveltuvuuden tarkistamisen ja sopimushallinnan koko sopimuskauden ajan. Myös rikosrekisteriotteiden tarkistaminen ja vastuullisuusnäkökulmien huomiointi kuuluvat yhteishankintojen vahvuuksiin.

Puitejärjestely

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus. Asiakkaat liittyvät puitejärjestelyyn etukäteen. Sopimustoimittajia voi olla yksi tai useampi, ja toimittajat pysyvät samoina koko sopimuskauden ajan.

Lue lisää puitejärjestelystä

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli DPS

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli DPS tarjoaa hankinnallesi raamit ja joustaa omien tarpeidesi mukaan. Mukaan voit tulla milloin vain DPS:n keston aikana – oletpa sitten asiakas tai soveltuvuusehdot täyttävä toimittaja.

Lue lisää DPS:stä

Pienhankinta

Pienhankintaa voit käyttää, kun hankintasi jää alle kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euron. Tarjoamme avuksi niiden hyödyntämiseen maksuttoman Kisa-apurin, jossa voit lähettää tarjouspyyntöjä mukana oleville toimittajille nopeasti ja joustavasti, vain muutamalla klikkauksella.

Lue lisää pienhankinnasta