Hankintojen kehittäminen

Ovatko hankinnat hallinnassa, hukassa vai siltä väliltä?

Kun haluat tehdä hyvin johdettuja ja tavoitteellisia julkisia hankintoja, kannattaa tutustua hankintatoimen kehittämispalveluihimme. Osaavat kehityspäällikkömme tulevat organisaatiosi tueksi selvittämään hankintojen nykytilaa, kehittämään toimintamalleja ja ohjeistuksia tai valmentamaan omia asiantuntijoitanne.

Kartoitamme aina asiakaskohtaisesti kehittämistarpeet ja sovimme yhdessä toimeksiannon sisällöstä. Lähtökohtamme on se, että kaikkiin hankintatoimen haasteisiin löytyy toimivat ratkaisut. Joskus riittää pienempi projekti ja yhden osa-alueen kehittäminen, toisinaan yhteistyö on kokonaisvaltaisempaa ja pitkäkestoisempaa. Haluatko kehitätä hankintojasi? Autamme mielellämme!

Tutustu kattavaan hankintatoimen kehittämisen palveluvalikoimaamme!

Analyysit ja tiedolla johtaminen

Hankinnoista on saatavilla paljon tietoa. Tämä tieto kannattaa ottaa avuksi hankintojen johtamisessa, jotta päätökset ovat perusteltuja. Tarjoamme monenlaisia hankintatiedon analyysipalveluja.

Hankintojen johtaminen

Hankintastrategia on avainasemassa organisaation menestyksessä. Se ei ainoastaan ohjaa hankintojen toteutusta, vaan myös varmistaa, että ne tukevat organisaation laajempia tavoitteita ja visiota.

Prosessien kehittäminen

Kun tavoitteena on tehdä hankintoja vaivattomasti ja tuloksellisesti, hankintaprosessien kehittäminen tarjoaa ratkaisun. Tuemme hankintoihin liittyvien vastuiden, roolien ja tehtävien määrittelyssä.

Vaikuttavuusperusteiset hankinnat

Tiukkenevassa taloudellisessa tilanteessa on entistä suurempi tarve hankintojen kokonaisuuden hallintaan ja ulkoisten resurssien tarpeen strategiseen arvioimiseen. Meiltä saat osaavaa asiantuntija-apua.


Työkaluja hankintojen kehittämiseen

Hankintapulssi

Hankintapulssi kokoaa organisaatiosi hankintatiedot kuudelle raportille. Tiedon lähteinä ovat ostolaskut, Hanselin raportointi- ja toiminnanohjausjärjestelmät sekä Hilma-palvelu. Hankintapulssi kertoo mitä on hankittu, miltä toimittajalta ja milloin. Mukana on tietoa myös hankintailmoituksista ja hankintojen hiilijalanjäljestä.

Tutustu Hankintapulssiin

Hankintatutka

Hankintatutka on työkalu, jonka avulla voi arvioida organisaation hankintatoimen kypsyysastetta, eli maturiteettia. Sen avulla tunnistat keskeiset kehittämiskohteet sekä arvioit hankintatoimen hyviä käytäntöjä eri sidosryhmien näkökulmista ja suhteessa muihin organisaatioihin.

Tutustu Hankintatutkaan

Hankintaluotsi

Hankintaluotsi on työkalu, joka auttaa ottamaan hankinnat haltuun – sen avulla julkisista hankinnoistasi tulee vaikuttavampia ja vastuullisempia. Palvelussa pääset asettamaan ja seuraamaan tavoitteita hankinnoillesi. Löydät Hankintaluotsin Hilmasta (hankintailmoitukset.fi).

Tutustu Hankintaluotsiin