Tankningar med oljebolagens kort 2024–2026 (2028) Ramavtal

Med ett ramavtal kan du köpa diesel, bensin, motorbrännolja och andra flytande trafikbränslen från ramavtalsleverantörernas service-, automat-, express-, båt- och yrkestrafikstationer i Finland.

Fördelar med gemensam upphandling

  • Geografiskt väl tillgängliga tjänster.
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Du säkerställer att din organisations upphandlingar är lagenliga
  • Sänkta kostnader för den egna upphandlingen 
  • I kundarbetsgruppen får du möjlighet att påverka upphandlingens innehåll
  • Anslutna organisationer får kommentera upphandlingsmodellen och viktningar före konkurrensutsättningen

Vad kan jag upphandla?

Med det här ramavtalet kan du köpa diesel, bensin, motorbrännolja och andra trafikbränslen i flytande form på leverantörernas service-, automat-, express samt båttrafik och yrkestrafikstationer. 

Du kan också ladda din elbil i leverantörens laddningsnät om betlaningen kan genomföras med leverantörens betalningsmedel.

Vår strävan är att ramavtalet också ska omfatta produkter och tjänster för biltrafik som erbjuds på andra stationer, till exempel smörjmedel, spolarvätska, reduktionsmedel, vindrutetorkare, lampor och biltvätt.

Alla våra kunder som behöver oljebolagens kort för tankning kan ansluta sig till ramavtalet. Ni kan ansluta er trots att ni också är med i ramavtalet för Tankning med betaltidskort. 

Observera att organisationer som omfattas av budgethushållning behöver tillstånd av Statskontoret för att anlita den här gemensamma upphandlingen.

Vill du presentera den gemensamma upphandlingen för din organisation? Ladda ner en kort presentation av den gemensamma upphandlingen här (på finska).

Avtalsperiod

Vårt mål är att våra kunder ska kunna tillämpa avtalet från och med den 1.6.2024. Tidtabellen kommer att preciseras under våren.

Avtalsperioden är fyra år inklusive optionerna. När du lämnar din anmälan om anslsansluter dig ska du uppskatta hur mycket du kommer att anlita avtalet i euro under den här tiden.

Anslut dig i tid

Anslut dig till avtalet senast den 29.2.2024 uppe till höger på sidan. Avtalet kan endast tillämpas av kunder som anslutit sig innan upphandlingsannonsen publicerades. Anslut dig alltså i god tid!

Kunderna kan börja köpa in via ramavtalet antingen genast i början av avtalsperioden eller först senare under avtalsperioden (till exempel efter att kundens egna giltiga upphandlingsavtal har upphört att gälla).

När du ansluter dig begär vi en uppskattning det totala värdet av de kommande upphandlingarna. Uppgiften förutsätts numera i alla offentliga upphandlingsannonser och vi hjälper er vid behov med att ta fram en uppskattning.

Avtalstiden för det nuvarande ramavtalet för Tankning med oljebolagens kort 2021–2023 (2025) varar till den 30.11.2024. Vi rekommenderar kunderna för det nya avtalet att ansluta sig så att ni övergår till att anlita det nya ramavtalet under tiden 1.6.–1.12.2024. Uppskatta upphandlingens värde i samband med anslutningsskedet så här:

  • en uppskattning för hela avtalstiden på fyra år om ni övergår till det nya ramavtalet genast den 1.6.
  • en lite lägre uppskattning i euro om ni övergår till det nya ramavtalet senare än den 1.6.

När en kund har anslutit sig till ramavtalet kan det skickas ut en upphandlingsförfrågan i syfte att precisera kundens upphandlingsbehov under avtalsperioden innan upphandlingsannonsen publiceras.

Om problem uppstår med att gå med i avtalet, kontakta asiakaspalvelu@hansel.fi.

Du ser bara en del av innehållet, eftersom du inte är inloggad. Logga in

Har du ännu inte användarnamn? Registrera dig

Logga in

Anslutning

Avtalsperiod
01.07.2024 - 30.06.2026
Verksamhetsmodell
Ranking

Ytterligare information

Jag vill ha ytterligare information om upphandlingens fas

Kontaktuppgifter

Kontakta våra experter

Ytterligare information om konkurrensutsättning

Janne Valtavaara

Konkurrensutsättningskonsult

kilpailutus@hansel.fi

Ytterligare information om innehållet i upphandlingen

Pasi Tainio

Kategorichef

pasi.tainio@hansel.fi

Upphandlingens fas

  1. I förhandsutredningsfasen
  2. Under beredning
  3. I konkurrensutsättningsfasen
  4. Pågående
  5. Avslutat, kundspecifika kontrakt giltiga