Skyddsutrustning 2023–2027 DPS

Tämän dynaamisen hankintajärjestelmän (DPS) tarkoituksena on mahdollistaa suojavarusteiden sekä niihin liittyvien palveluiden hankinta.

Tämä DPS tulee olemaan kaikkien Hanselin asiakkaiden käytettävissä.

Suojavarusteilla tarkoitetaan tässä yhteishankinnassa suojavarusteita sekä niihin liittyviä palveluita. Alustavan suunnitelman mukaan tuotevalikoima kattaa muun muassa henkilöille haittaa aiheuttavien tai heidän terveyttään vaarantavien biologisten, kemiallisten ja fysikaalisten vaarojen torjuntaan tarkoitettuja varusteita. Hankintoja voidaan tehdä myös covid-19 pandemian tai muun uhan aiheuttamaan tarpeeseen, esimerkkeinä desinfektioaineet ja antigeenitestit virusdiagnostiikkaan. Yhteishankinta tulee olemaan jatkoa 31.12.2022 päättyvälle Suojavarusteet 2020-2022 yhteishankinnalle. 

Lue lisää dynaamisesta hankintajärjestelmästä (DPS).

Yhteishankinnan edut

 • Vähennät omasta kilpailutuksesta aiheutuvia kustannuksia. 
 • Sopimustoimittajien soveltuvuus tarkistettu.
 • Hanselin asiantuntijoiden tuki sopimuskauden aikana (esim. asiakkaan edunvalvonta ja toimittajahallinta). Valvomme DPS-sopimusehtojen toteutumista ja vastaamme niiden hallinasta koko sopimuskauden keston ajan.
 • Yhteishankinnassa kiinnitetään erityistä huomiota tiettyjen tuoteryhmien osalta hankintaketjun ihmisoikeuskysymyksiin ja työoloihin maissa, joissa riskit ihmisoikeusloukkauksille ovat suurimmat. Merkittävä osa suojavarusteista valmistetaan Aasiassa riskimaissa. DPS:n ehtoihin ja sopimuksiin on otettu mukaan toimittajia velvoittavat Code of Conduct -vaatimukset.

Mitä voin hankkia?

Hankinnan kohde tarkentuu mm. kesän jälkeen perustettavan asiakastyöryhmän palautteiden ja kommenttien pohjalta. Tämänhetkisen, alustavan suunnitelman mukaan yhteishankinnan kautta voit hankkia suojavarusteita ja niihin liittyviä palveluita, kuten:

 • Hengityksensuojaimet, esimerkiksi FFP2- ja FFP3-tason hengityksensuojaimet
 • Kasvojen suojaimet, silmien- ja päänsuojaimet, suojakäsineet ja suojavaatteet
 • Kirurgiset suu-nenäsuojaimet, esimerkiksi suojausluokat I, II ja IIR
 • Käsineet eri käyttötarkoituksiin
 • Työvaatetus
 • Turva, suoja ja työjalkineet
 • Käsien ja pintojen desinfiointiaineet ja niiden annostelijat
 • Antigeenitestit virusdiagnostiikkaan (esim. SARS-CoV-2)
 • Muut suojavarusteet

Asiakkaat voivat hankkia myös tuotteisiin liittyviä palveluita, esimerkiksi varastointia, toimituspalveluita tai mahdollisten laitteiden asennuspalveluita.

Alustavasti hankinnan kohteesta on rajattu pois viranomaiskäyttöön tarkoitetut vaativat suojavarusteet, kuten luotisuojaliivit ja -kypärät.

Haluatko esitellä yhteishankinnan muulle organisaatiollesi? Lataa tästä yhteishankinnan lyhyt esittely.

Sopimuskausi

Tavoitteenamme on, että sopimus on asiakkaidemme hyödynnettävissä 1.1.2023. Aikataulu tarkentuu syksyn aikana.
Asiakas voi alkaa tehdä hankintoja joko heti sopimuskauden alusta tai vasta myöhemmin sopimuskaudella, esimerkiksi asiakkaan oman voimassa olevan hankintasopimuksen päättymisen jälkeen.

Miten hankin?

Liittyminen kannattaa!

Vaikka dynaamisiin hankintajärjestelmiin (DPS) ei ole välttämätöntä liittyä, suosittelemme sitä kuitenkin lämpimästi. Liittymällä DPS:ään sivun oikeasta ylälaidasta saat tietoa esimerkiksi sopimusta koskevista muutoksista ja muista ajankohtaisista asioista. Jos et pääse tekemään liittymistä, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@hansel.fi.

Liittymisen edut:

 • Pääset mukaan asiakastyöryhmään kommentoimaan materiaalejamme esimerkiksi DPS:n kohteesta ja ehdoista.
 • Saat sähköpostiisi sopimusta koskevat ajankohtaiset uutiset ja pysyt perillä esimerkiksi mahdollisista toimittajamuutoksista.
 • Saat tiedot järjestettävistä info- ja koulutustilaisuuksista.

Pienhankintapalvelu

Pienhankintojen tekemiseksi tullaan Hanselin verkkopalveluun perustamaan digitaalinen pienhankintapalvelu, jota voit käyttää, kun hankintasi arvo jää alle kansallisen kynnysarvon (60 000 €).

Lue lisää Hanselin pienhankintapalvelusta ja katso ohjevideot täältä.

Asiakasyhteistyö

Valmistelemme yhteishankintojamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa asiakastyöryhmissä, ja mahdollinen yhteydenpito ryhmien kanssa voi jatkua sopimuskauden aikana. Järjestämme myös avoimia infotilaisuuksia, joissa esittelemme tarkemmin yhteishankinnan tarjoamia etuja ja sen käyttämistä.

Asiakastyöryhmä

Kilpailutusta varten perustetaan asiakastyöryhmä, johon voivat osallistua yhteishankintaan liittyneet asiakkaat. Asiakastyöryhmässä pääset vaikuttamaan sekä kommentoimaan kilpailutuksen sisältöä: 

 • Osallistumishakemuksen ja osallistumispyynnön kirjallinen kommentointi ennen osallistumispyynnön julkaisua
 • Sopimuksen ja sen liitteiden kirjallinen kommentointi ennen osallistumispyynnön julkaisua
 • Asiakasmateriaalin kirjallinen kommentointi sopimuskaudella
 • Asiakasmateriaalin testaus sopimuskaudella
 • Osallistuminen sopimuksen kehittämiseen myös sopimuskaudella.

Jos sinulla tai kollegallasi on tähän ryhmään soveltuvaa osaamista sekä aikaa kommentoida materiaaleja ja osallistua aktiivisesti keskusteluun, ota yhteys kategoriapäällikköön, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun oikeasta ylälaidasta.

Yhteishankinnassa sovittua 

Yhteishankinnoissamme moni asia on jo sovittu valmiiksi. Varmistamme muun muassa sopimustoimittajiemme luotettavuuden ja toimituskyvyn. Laatimamme ehdot mahdollistavat yhteishankinnan sujuvan käytön sopimuskaudella ja toimivat vankkana tukijalkana asiakkaan omalle hankintasopimukselle. Tavoitteenamme on asiakkaidemme tarpeita vastaava ja laadukas tuote- tai palveluhankinta.

Kysyttävää?

Jos sinulla tulee mitä tahansa ajatuksia, kommentteja, kysymyksiä tai toiveita suojavarusteiden hankinnasta, ole matalalla kynnyksellä yhteydessä kategoriapäällikkö Kirsi Kujanpäähän, kirsi.kujanpaa@hansel.fi.

Haluatko toimittajaksi?

Hyväksymme mukaan kaikki soveltuvuusehdot täyttävät toimittajat. Lue lisää DPS:stä hankintamenettelynä ja kurkkaa lisätietoja videolta! 

Edut toimittajalle

Sähköiset, määrämuotoiset kilpailutukset ovat helppoja avoimiin kilpailutuksiin verrattuna. Voit tulla mukaan tarjoamaan koko DPS:n keston ajan

Tutustu tarkemmin ennakkoilmoitukseen Hilmassa.

Du ser bara en del av innehållet, eftersom du inte är inloggad. Logga in

Har du ännu inte användarnamn? Registrera dig

Logga in

Anslutning

Anslut dig senast 31.12.2027

Avtalsperiod
01.01.2023 - 31.12.2027
Sista giltighetsdag för kundspecifika kontrakt
30.06.2028
Verksamhetsmodell
Intern upphandling

Kontaktuppgifter

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Ytterligare information om konkurrensutsättning

Minna Eisanen

Konkurrensutsättningskonsult

kilpailutus@hansel.fi

Ytterligare information om innehållet i upphandlingen

Kirsi Kujanpää

Kategorichef

kirsi.kujanpaa@hansel.fi

Upphandlingens fas

 1. I förhandsutredningsfasen
 2. Under beredning
 3. I konkurrensutsättningsfasen
 4. Pågående
 5. Avslutat, kundspecifika kontrakt giltiga