Yhteishankinnoilla tehokkuutta julkisiin hankintoihin

Kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria, niiden hankkiminen kannattaa tehdä yhteishankintana. Kilpailutamme käyttöösi kymmeniä yhteishankintoja vuosittain. Tarjolla on laaja valikoima yhteishankintoja monilta eri toimialoilta.

Haluamme yhteishankintojen avulla tehdä asiakkaidemme elämästä helpompaa ja tuoda lisää tuottavuutta hankintatoimeen. Yhteishankintojemme asiakkaana voit tehdä vastuullisia ja onnistuneita hankintoja ilman avointa kilpailutusta. Yhteishankintojen suuret ostovolyymit puolestaan mahdollistavat hyvät hinta- ja sopimusehdot.

Hanselilla on käytössä kaksi eri yhteishankintamallia: puitejärjestely ja dynaaminen hankintajärjestelmä. Puitejärjestely on Hanselin tunnetuin palvelu. Hankintoja tekevät asiakkaat liittyvät puitejärjestelyihin etukäteen ennen kuin Hansel julkaisee tarjouspyyntönsä. Puitejärjestelyn sopimuskausi on yleensä neljä vuotta, ja toimittaja tai toimittajat kilpailutetaan aina koko sopimuskauden ajaksi. Dynaaminen hankintajärjestelmä eli kavereiden kesken DPS on tapa tehdä julkisia hankintoja digitaalisesti. Puitejärjestelyyn verrattuna isoin ero on se, että sekä asiakkaita että toimittajia voi tulla mukaan milloin vain sopimuskauden aikana. Hansel hyväksyy mukaan kaikki soveltuvuusehdot täyttävät toimittajat.

Tutustu tarkemmin käynnissä oleviin yhteishankintoihimme!

Meiltä saat asiantuntijuutta ja tukea hankintoihisi 

Joskus hankintojen johtaminen voi tuntua työläältä, eikä aikaa ja resurssejakaan aina ole riittävästi käytettävissä. Me autamme mielellämme! Kehittämisyksiköstämme saat osaamista ja tukea hankintatoimesi nykytilan selvittämiseen sekä kehittämistoimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen. 

Kun hyödynnät yhteishankintojamme, tarjoamme käyttöösi laajan valikoiman mallipohjia oman minikilpailutuksesi tueksi. Mallipohjien lisäksi saat meiltä veloituksetta katselmointi- ja kommentointiapua minikilpailutuksen eri vaiheisiin. Tavoitteenamme on varmistaa kilpailutuksen lain- ja sopimuksenmukaisuus, minimoida riskejä sekä karsia mahdollisia ristiriitoja materiaaleissa niin toimialan kuin hankintajuridiikankin näkökulmasta.

Vaikka yhteishankintatarjontamme on kattava, ihan aina sieltäkään ei löydy sopivaa ratkaisua. Silloin apuun astuvat kilpailutuspalvelumme. Asiantuntijoiltamme saat apua omien kilpailutustesi tekemiseen. 

Tuemme markkinoiden toimivuutta

Julkisissa hankinnoissa kaikkia on kohdeltava tasapuolisesti ja syrjimättä. Kaikissa kilpailutuksissamme käydään laaja markkinavuoropuhelu, ja kilpailutusten valmistelussa on aina mukana asiakkaista koostuva työryhmä. Tuemme aitoa kilpailua: sopimustoimittajistamme 56 prosenttia on pk-yrityksiä. Dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS) toimii yhtenä tehokkaana keinona toteuttaa hankintoja siten, että myös pienet ja keskisuuret yritykset voivat osallistua yhteishankintaan. Hankinnat pyritään jakamaan osiin aina kun mahdollista, esimerkiksi maantieteellisesti, tuote- tai palveluryhmittäin, osaamisalueittain tai asiakasryhmittäin. 

Asiakas voi myös omassa minikilpailutuksessaan huomioida paikallista näkökulmaa erilaisilla hankinnan kohteelle asetettavilla vaatimuksilla, jotka voivat liittyä esimerkiksi palvelun jatkuvuuteen, tuotteiden tuoreuteen tai niiden saatavuuteen. 

Jäikö joku askarruttamaan? Sovitaan tapaaminen!

Me olemme täällä sinua varten. Osaava asiakaspalvelumme auttaa sinua niin chatissä, sähköpostitse kuin puhelimitsekin ja asiakkuuspäällikkömme ovat apunasi. Oletpa sitten kiinnostunut yhteishankinnoista tai oman hankintatoimen kehittämisestä, ota yhteyttä meihin asiakaspalvelu@hansel.fi, niin etsitään yhdessä juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin sopiva ratkaisu!

Totta vai tarua julkisista hankinnoista? Testaa tietosi!

Halvin voittaa ja tarjoajien kanssa ei saa keskustella. Vai? Nyt on aika antaa kyytiä hankintaharhaluuloille. Testaa omat tietosi leikkimielisessä visassa!

Tutustu uuden asiakkaan sivuun

Rekisteröitymällä verkkosivustomme käyttäjäksi saat kaikki palvelut käyttöösi. Oletko uusi asiakas? Lue lisää Hanselin asiakkuudesta!

Mitä asiakkaamme kertovat?

Miten muut ovat onnistuneet hankinnoissaan? Lue asiakkaidemme kokemukset ja parhaat vinkit!