Työterveyttä kolmen kunnan voimin

hansel-asiakascase-kolmekuntaa-s.jpg

Kun tarpeet kohtaavat, voidaan yhteisellä minikilpailutuksella säästää aikaa ja saavuttaa laadukkaampi lopputulos. Kolme kuntaa yhdisti voimansa ja kilpailutti työterveyden palvelut yhdessä – onnistuneesti. 

Konneveden, Petäjäveden ja Toivakan kunnissa oli kilpailutettu työterveyspalvelut yhdessä jo aiemminkin. Kun sopimuskauden loppu alkoi lähestyä, oli aika miettiä tulevaa. Hyvän yhteistyön siivittäminä päädyttiin jatkamaan yhteisellä tiellä, mutta toimintatapa piti päättää. Viimeksi työterveyspalvelut oli kilpailutettu itse, konsultin avustuksella. Nyt aikaa oli rajallisesti ja toiveissa mahdollisimman helppo ratkaisu. Toivakan kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen vinkkasi kollegoilleen Hanselin yhteishankinnoista, ja Hanselin kategoriapäällikkö Jani Mäkinen ja hankintojen tuen asiantuntija Anne Majalampi kutsuttiin esittelemään Työterveyden dynaamista hankintajärjestelmää eli DPS:ää. 

"Hanselin Työterveyden DPS tarjosi valmiin sapluunan, johon meidän oli helppo tarttua. Pienehköissä kunnissa henkilöresurssit ovat aina rajallisia ja kaikki ajansäästö arvokasta. Toki aikaa kului tässäkin, mutta huomattavasti vähemmän kuin omassa kilpailutuksessa", Petäjäveden kunnanjohtaja Mikko Latvala kertoo. 

Yhteistyöllä hyviin lopputuloksiin

Asiakkaat tekevät DPS:n sisällä oman minikilpailutuksensa. Kolmen kunnan yhteinen minikilpailutus edellytti tietysti myös yhteistä maalia. 

"Työterveyspalveluiden kirjo on hyvin laaja, mutta näillä kunnilla vaatimustasot osuivat erinomaisen hyvin yhteen. Yhteiskilpailutus säästää resursseja sekä tietysti lisää tarjouspyynnön houkuttelevuutta", Hanselin kategoriapäällikkö Mäkinen toteaa. 

Aiemman sopimuskauden aikana kukin kunta oli tehnyt pieniä tarkennuksia omiin hankintasopimuksiinsa, mutta kovin suuria kompromisseja ei uuden palvelupaketin määrittelyissä jouduttu tekemään. 

"Meillä palvelun taso vähän nousi entisestä, mutta sen panostuksen teimme mielellämme. Hyvällä työterveyshuollolla on positiivinen vaikutus työhyvinvointiin", Latvala sanoo. 

Kisa-apuri kilpailutuksen moottorina

Projekti käynnistettiin toden teolla syksyllä 2022, ja tavoitteena oli saada uusi sopimus voimaan alkuvuodesta 2023. Vaikka aikataulu lopulta venyi kuukaudella, saatiin projekti vietyä napakasti läpi. Latvala ja Vuopionperä-Kovanen vastasivat valmistelutyöstä, ja Konneveden kunnanjohtaja Mika Pasanen kilpailutuksen viemisestä Hanselin Kisa-apuriin. 

"Luonnostelimme asiakirjat tiettyyn pisteeseen asti valmiiksi, ja lähetimme ne Hanselin hankintojen tuelle kommentoitavaksi. Palautteen perusteella täydensimme ja muokkasimme materiaaleja. Saimme myös hyvin apua tarkentaviin kysymyksiimme", Latvala kertoo. 

Kisa-apuri on Hanselin maksuton työkalu, jossa asiakas voi tehdä koko minikilpailutuksen tarjouspyynnön julkaisusta hankintapäätökseen asti. Erityisen hyödyllinen se on niille asiakkaille, joilla ei ole käytössään kaupallista hankintajärjestelmää. Pasasen mukaan Kisa-apuri osoittautui pienen ensihämmennyksen jälkeen helppokäyttöiseksi ja työtä ohjaavaksi. 

"Kilpailutuksen käynnistäminen ja prosessi aina hankintapäätöksen saakka onnistui Kisa-apurissa nopeasti ja sujuvasti", Pasanen sanoo. 

Kuuden vuoden sopimuskausi valitun sopimustoimittajan kanssa pääsi käyntiin helmikuussa 2023. 

"Halusimme mahdollisimman pitkän sopimuskauden, jotta voimme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä toimittajan kanssa. Tässä vaiheessa kaikki näyttää oikein hyvältä. Olemme tyytyväisiä kilpailutukseen ja sen tulokseen", Latvala summaa. 

 


Konnevesi on noin 2 600 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Savon rajamailla. Lue lisää www.konnevesi.fi.

Petäjävesi on Jyväskylän länsinaapurissa sijaitseva noin 4 000 asukkaan kunta. Lue lisää www.petajavesi.fi.

Toivakan kunta sijaitsee Keski-Suomen maakunnan kaakkoisosassa, Päijänteen itäpuolella, puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Lue lisää toivakka.fi

Työterveyden DPS

DPS:n kautta voit hankkia monipuoliset työterveyshuollon palvelut, kuten lakisääteinen ennaltaehkäisevä työterveyshuolto, yleislääkäritasoinen sairaanhoito ja muu terveydenhuolto sekä työterveyshuoltoa tukevat lisäpalvelut. Valmistelemme parhaillaan uutta kilpailutusta, tutustu tarkemmin!

Lue lisää työterveydestä

Tutustu DPS:ään

Dynaaminen hankintajärjestelmä eli DPS tarjoaa hankinnallesi raamit ja joustaa omien tarpeidesi mukaan. Mukaan voit tulla milloin vain DPS:n keston aikana – oletpa sitten asiakas tai soveltuvuusehdot täyttävä toimittaja.

Lue lisää DPS:stä

Mikä minikilpailutus ja Kisa-apuri?

Minikilpailutus tehdään, jos yhteishankinnan toimintamalli edellyttää kilpailutusta mukana olevien sopimustoimittajien kesken. Hanselin maksuttomalla Kisa-apurilla toteutat minikilpailutuksen helposti, tarjouspyynnön julkaisusta hankintapäätökseen.

Tutustu minikilpailutukseen