Vuokra-autot liikuttavat julkishallintoa energiatehokkaasti

hansel-toimittajacase-avis-s.jpgAviksen myyntijohtaja Hannu Ryynänen ja markkinointikoordinaattori Tuulia Taipale ovat tyytyväisiä voidessaan tarjota julkishallinnolle ympäristöystävällisiä ajoneuvoja.

Autonvuokraus- ja minileasingpalveluiden puitejärjestelystä viranomaiset ja julkishallinto voivat hankkia tarpeisiinsa sopivia ajoneuvoja palveluna ja niihin liittyviä lisäpalveluita.

Avis-brändiä Suomessa edustava Helkama Rent Oy on yksi Hanselin kilpailuttaman Autonvuokraus- ja minileasingpalvelut 2021-2023 (2025) -puitejärjestelyn kuudesta sopimustoimittajasta. Avis tarjoaa kattavan valikoiman muun muassa henkilö-, paketti-, maasto- ja tila-autoja.

Mahdollisuus laajan kaluston ylläpitoon onkin Avikselle yksi sopimustoimittajana toimimisen hyödyistä.

"Hanselin sopimuksen kautta pääsemme kiinni suureen julkisen hallinnon asiakaskantaan ja pystymme tarjoamaan erilaisia ajoneuvoja kaikille asiakkaillemme ympäri vuoden koko Suomessa", kiteyttää myyntijohtaja Hannu Ryynänen.

Kohti energiatehokkuutta ja vähäpäästöisyyttä

Ympäristövastuullisuus on merkittävässä osassa autonvuokraus- ja minileasingpalveluiden puitejärjestelyssä. Tuore lakiuudistus asetti julkisille hankintayksiköille vaatimuksia vähäpäästöisten ajoneuvojen ja ajoneuvopalvelujen hankintojen osalta.

"Laki on vauhdittanut melko lailla julkisen sektorin ladattavien hybridien (PHEV) ja täyssähköautojen (BEV) hankintoja sellaisiin hankintatarpeisiin, joihin kyseiset autot soveltuvat. Monet asiakkaamme ottavatkin nyt nopeita askelia ajoneuvokantansa sähköistämisessä, tutustuminen uusien käyttövoimien tuotteisiin onnistuu mainiosti matalalla kynnyksellä muun muassa autonvuokrauspalveluja hyödyntäen", Hanselin Ajoneuvo- ja logistiikkapalvelujen kategoriapäällikkö Mika Saarinen taustoittaa.

Vaatimusten täyttäminen ei tuottanut Avikselle päänvaivaa.

"Yritysmyyntikentällä vastuullisuus oli jo huomioitu esimerkiksi vähäpäästöisyyden sekä hybridi- ja täyssähköautojen osalta", Ryynänen kertoo.

"Vuokrattava kalusto on meillä tyypillisesti tuoretta ja uutta, joten pystymme tarjoamaan julkishallinnon asiakkaille vähäpäästöisiä ja polttoainetehokkaita ratkaisuja", markkinointikoordinaattori Tuulia Taipale täydentää.

Käytännön tekemistä yrityksessä ohjaa myös vuonna 2018 saatu Ekokompassi-sertifikaatti. Kyseessä on toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin.

"Tänä vuonna sertifikaattia laajennettiin koskemaan koko operatiivista toimintaamme. Se muun muassa määrittelee vaikutusalueita ja kertoo, mistä alueista tulee suurimmat ympäristövaikutukset. Ekokompassin avulla luomme tavoitteet ja määrittelemme toimenpiteet, joilla niihin päästään", Taipale kuvailee.

Auton vuokraus on vaikuttamisen paikka

Autoalallakin on eletty viime vuosina poikkeuksellista aikaa, joten aktiivinen keskustelu Hanselin ja yritysten välillä on korvaamatonta. Puitejärjestelyn kilpailutusta edeltäneessä markkinavuoropuhelussa Avis kuten muutkin markkinavuoropuheluun ilmoittautuneet yritykset pääsivät Ryynäsen mukaan vaikuttamaan esimerkiksi autoluokkakohtaisiin vaatimuksiin.

"Kävimme hyvää keskustelua muun muassa autojen päästörajoista. Toimme myös esiin autovalmistajien nykytilanteen haasteita, kuten että saatavuus voi olla tietyissä luokissa nolla", hän kuvailee.

Aviksen näkökulmasta tilanne näyttää nyt hyvältä.

"Olemme saaneet kalustoomme uusia täyssähköautoja ja lisää on tulossa vielä loppuvuonna", Taipale vinkkaa.

Vuokra-auton ratissa asiakkaat pääsevät kokemaan hybridi- ja täyssähköautojen hyödyt konkreettisesti. Ryynänen uskoo, että sillä on vaikutusta myös yksityishenkilön päätöksentekoon.

"Täyssähköauto luo monelle vau-efektin. Käyttö on helppoa ja kätevää, lisäksi ympäristöhyödyt voivat olla jopa odotettua isompia", hän kuvailee.

 


Helkama Rent harjoittaa autovuokrausliiketoimintaa Suomessa kansainvälisellä Avis-brändillä ja on yksi Suomen suurimmista alan toimijoista. Helkama Rent palvelee myös useiden autotalojen sekä vakuutus- ja leasingyhtiöiden asiakkaita ja huolehtii erilaisten projektien autoista. Lue lisää Helkama Rentin toiminnasta.

Haluatko sopimustoimittajaksi?

Meillä on jo lähes 1 000 sopimustoimittajaa ja näillä yli 3 000 alihankkijaa ympäri Suomea – tule rohkeasti mukaan!

Lue lisää

Hanselin asiakkaat

Harkitsetko tarjoamista? Katso ajantasainen listaus asiakkaistamme!

Asiakaslista

Seuraa ilmoituksiamme Hilmassa

Hilmassa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakko- ja hankintailmoituksia. Ne kertovat tarjouskilpailun ajankohdan, sisällön ja toimintatavan. Tutustu ja jätä osallistumishakemuksesi sinua kiinnostaviin yhteishankintoihimme!

Klikkaa Hilmaan