Määränpäänä ympäristöystävällinen työmatkustus

hansel-toimittajacase-vr-s.jpgVR:n avainasiakaspäällikkö Päivi Kulmala ja myynnin johtaja Sebastian Risku

Junamatkustuspalveluiden sopimustoimittajana VR tavoittaa laajan joukon julkishallinnon asiakkaita. Hanselin ja VR:n yhteisenä tavoitteena on edistää valtionhallinnon ympäristövastuullista matkustamista.

Junamatkustuspalvelut 2020-2023 -yhteishankinta on erityinen, sillä kyseessä on neuvoteltu yhteistyösopimus eikä perinteiseen tapaan kilpailutettu yhteishankinta. VR on ainoa sopimustoimittaja, joten toiminnan tasapuolisuuden periaate korostuu. Toisaalta VR on itsekin Hanselin asiakas.

”Sopimus on nelivuotinen ja voimassa vuoteen 2023. Meidän näkökulmastamme pitkä sopimus tuo ennen kaikkea etuja asiakkaille: vakautta ja selkeyttä”, VR:n avainasiakaspäällikkö Päivi Kulmala kertoo.

Sujuvan yhteistyön perustana on kehitysryhmä, joka kokoaa kerran pari vuodessa yhteen VR:n, Hanselin ja asiakkaiden edustajia.

”Ryhmässä käydään läpi ajankohtaisia asioita. Foorumi mahdollistaa dialogin asiakkaiden ja toimittajan välillä. Sekä meidän että VR:n saama palaute on arvokasta junamatkustuspalveluiden kehittämisen kannalta”, Hanselin kategoriapäällikkö Minna Isoherranen sanoo.

Aktiivista yhteydenpitoa ympäri vuoden

Kehitysryhmätapaamisten lisäksi Hanselin ja VR:n yhteydenpito on aktiivista ympäri vuoden.

”Meillä on hyvä vuorovaikutussuhde. Hansel on iso kokonaisuus, ja yhteistyömalli, jossa meillä on yksi yhteyshenkilö tuo siihen oman lisäarvonsa. Minnalta saamme hyvin tukea, ja hän muun muassa huolehtii ajankohtaisten asioiden nostamisesta Hanselin verkkopalveluun”, Kulmala iloitsee.

Myös moni asiakas on suoraan yhteydessä Hanselin Isoherraseen, jolta asiakkaiden neuvonta sujuu vuosien kokemuksella.

”Meille on arvokasta, että saamme Hanselin kautta palautetta keskitetysti. Monelle asiakkaalle on usein myös helpompaa lähestyä Minnaa kuin meitä. Palaute tulee joka tapauksessa perille”, Kulmala vahvistaa.

Avoin keskustelu siivittää Hanselin ja VR:n yhteistyötä.

”Päivin ja Minnan yhteistyö on hienoa katsottavaa. Siinä korostuu, miten isoa kokonaisuutta pystytään viemään rakentavasti eteenpäin”, VR:n myynnin johtaja Sebastian Risku kuvailee.

Yhteisenä tavoitteena matkahallinnon tehostaminen

Ympäristövastuullisuus on merkittävä näkökulma valtionhallinnon matkustusstrategiassa. Hansel pystyy edistämään yhdessä VR:n kanssa julkishallinnon matkahallinnon tehostamista. Junamatkustus on hiilineutraali tapa liikkua, ja matkustusajan voi hyödyntää työntekoon.

”Haluamme olla vahvasti mukana viemässä matkustuksen kehitystä eteenpäin. Ympäristöystävällisyys on oman tekemisemme ytimessä, ja osaltamme tuemme myös julkishallintoa pääsemään omiin tavoitteisiinsa, Risku kertoo.

”Tuomme vihreyttämme esille ja käymme dialogia asiakkaiden kanssa. Matkustus on kuuma peruna julkishallinnossa, ja pyrimme lähestymään haasteita ratkaisukeskeisesti. Tavoitteenamme on ympäristöystävällinen ja vastuullinen matkustus”, Kulmala vahvistaa.

Tasapuolisesti kaikille asiakkaille

Määräävässä markkina-asemassa toimivalle VR:lle tasapuolisuus on kaiken toiminnan lähtökohta.

”Olemme kavereita kaikkien kanssa, ja kaikki asiakkaat ovat VR:n asiakkaita. Toisaalta Hanselin asiakkaat ovat meille iso asiakasryhmä. Tiedostamme, että julkishallinnolla on omat rajoitteensa. Hanselin kautta saamme kokonaisnäkemystä siitä, mitkä ovat nimenomaan julkishallinnon tarpeet – ne eroavat yritysmaailman tarpeista”, Kulmala kertoo.

”Teemme tätä työtä asiakkaille. Haemme kehityksen eteenpäin viemisessä kultaista keskitietä. Hanselin kanssa yhteydenpito on tiiviimpää ja tapaamme useammin kuin muita yritysasiakkaita”, Risku lisää.

 


VR Group on matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka palvelee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Lue lisää VR Groupin toiminnasta.

Haluatko sopimustoimittajaksi

Meillä on jo lähes 900 sopimustoimittajaa ja näillä yli 3 000 alihankkijaa ympäri Suomea – tule rohkeasti mukaan!

Lue lisää

Hanselin asiakkaat

Harkitsetko tarjoamista? Katso ajantasainen listaus asiakkaistamme!

Asiakaslista

Seuraa ilmoituksiamme Hilmassa

Hilmassa voit seurata oman alasi kilpailutusten ennakko- ja hankintailmoituksia. Ne kertovat tarjouskilpailun ajankohdan, sisällön ja toimintatavan. Tutustu ja jätä osallistumishakemuksesi sinua kiinnostaviin yhteishankintoihimme!

Klikkaa Hilmaan