Uusia tunnuslukuja Hankintapulssissa

18.08.2021

Julkisiin hankintoihin käytetään Suomessa vuosittain kymmeniä miljardeja euroja. Niitä on siis tärkeää johtaa suunnitelmallisesti. Tarjoamme hansel.fi-verkkopalvelussa kirjautuneille asiakkaillemme maksutta raportointipalvelu Hankintapulssin, joka on käytännössä visuaalinen ja selkeä näkymä yhteishankintojen käyttöön.

Hankintapulssiin on nyt tullut näkyviin uusia, hankintojen vastuullisuuteen liittyviä mittareita. Ympäristövastuuta kuvaavia mittareita, kuten hiilijalanjälki, on jo pidempään ollutkin mukana, mutta nyt lisäksi avautuvat näkymät yhteishankintojen taloudelliseen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen.

Palveluun on lisätty myös aikajanatarkasteluja sekä tietoa Hilmasta (hankintailmoitukset.fi) ja karttanäkymä asiakkaan käyttämien toimittajien kotipaikoista.

Tietoa hankintojen johtamisen tueksi

Hankintapulssi parantaa näkymää julkisiin hankintoihin ja helpottaa niiden johtamista reaaliaikaisesti kertyvän tiedon avulla. Tärkeimmät tunnusluvut ovat kätevästi saatavilla yhdestä palvelusta, mikä helpottaa esimerkiksi kuukausiseurantaa merkittävästi. Ostojen ja myyntien seurantaan tarkoitettu palvelu on rakennettu niin, että tietoihin pääsee porautumaan hyvinkin syvälle. Erilaiset kuvaajat avaavat dataa havainnollisesti.

Yhteishankintoja koskevan kokonaiskuvan muodostumisen lisäksi asiakas pääsee Hankintapulssin kautta seuraamaan myös Hanselin asiantuntijapalvelujen käyttöään. Hankintapulssi avaa hankintayksikön tiedot aina alayksikkötasolle asti.

Hankintapulssiin pääset oman nimesti alta avautuvasta valikosta, kun olet kirjautunut hansel.fi-palveluun. Käyttöoikeusasioissa auttaa asiakaspalvelu@hansel.fi