Mikä on minikilpailutus?

Minikilpailutus tehdään, jos yhteishankinnan toimintamalli edellyttää kilpailutusta mukana olevien sopimustoimittajien kesken. Minikilpailutuksen avulla yhteishankinnan käyttäjä kilpailuttaa tarpeeseensa parhaiten soveltuvan toimittajan.

Dynaamisissa hankintajärjestelmissä eli DPS:issä kuulee puhuttavan sisäisestä kilpailutuksesta ja puitejärjestelyissä puolestaan kevennetystä kilpailutuksesta. Selkeyden vuoksi me Hanselissa käytämme näistä molemmista nimitystä minikilpailutus. 

Saat meiltä minikilpailutuksesi tueksi ohjeet, työkalut ja valmiit mallipohjat. Tarkemmat tiedot löydät kunkin yhteishankinnan omalta sivulta. Minikilpailutus tehdään aina digitaalisesti. Voit käyttää joko kaupallista kilpailutusjärjestelmää (Cloudia) tai DPS:issä myös Hanselin omaa Minikisa-apuria. 

Minikisa-apurilla teet DPS:n sisäiset kilpailutukset helposti

Hanselin maksuttomalla Minikisa-apurilla voit toteuttaa näppärästi dynaamisen hankintajärjestelmän eli DPS:n sisäisen minikilpailutuksen, aina tarjouspyynnön julkaisusta hankintapäätökseen asti. Minikisa-apuri on erityisen hyödyllinen asiakkaillemme, joilla ei ole käytössään kaupallista, kuten esimerkiksi Cloudian, kilpailutusjärjestelmää.

Minikisa-apurissa voit tehdä tarjouspyyntöjä, vertailla saamiasi tarjouksia ja valita voittajan. Minikisa-apurissa näet myös kaikki päättyneet kilpailutuksesi. 

Minikisa-apuri on käytössä jo monissa Hanselin DPS:issä:

Tuemme yhteishankinnan käytössä

Hyödyntäessäsi yhteishankintojamme saat veloituksetta katselmointi- ja kommentointiapua minikilpailutukseesi.

Apua minikilpailutukseen

Kymmenen vinkkiä minikilpailutukseen

Listasimme asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon minikilpailutuksessa.

Siirry vinkkeihin

Minikisa-apurin ohjeet

Miten käytät digitaalista Minikisa-apuriamme? Kurkkaa ohjevideo tai lue ohjeet! Tarkempia tietoja löydät myös kunkin yhteishankinnan omalta verkkosivulta.

Kisa-apurin ohjesivulle