Saavutettavuus kuntoon yhteishankintojen avulla

03.03.2020

Saavutettavuusdirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö vaativat viranomaisia ja julkisoikeudellisia laitoksia tekemään digitaaliset palvelut saavutettaviksi. Urakka ei ole ihan pieni, mutta tukea ja asiantuntemusta sen hoitamiseen on saatavilla yhteishankintojemme kautta.

Siirtymäaika, johon mennessä julkaistut julkisen sektorin verkkosivustojen on oltava saavutettavia, päättyy 23.9.2020. Määräaika koskee myös ennen 23.9.2018 julkaistuja sivustoja.

Sekä viestintä- ja markkinointipalveluidenIT-konsultoinnin DPS:n että IT-konsultoinnin pienhankintapalvelun kautta voit hankkia edellyttämäsi saavutettavuustason täyttäviä palveluita. Voit hankkia palveluita esimerkiksi saavutettavuuden arviointiin sekä digitaalisten palveluiden saattamiseen saavutettavuusdirektiivin vaatimusten mukaiseksi. Viestintä- ja markkinointipalveluiden puitejärjestelyä voit hyödyntää myös esimerkiksi verkkosivujen sisältöjen ja PowerPoint-esitysten muuntamisessa saavutettaviksi sekä videoiden tekstityksissä.

Viestintä- ja markkinointipalveluiden puitejärjestelyä käyttäessäsi voit tiedustella palveluista suoraan puitesopimustoimittajaltasi. IT-konsultoinnin pienhankintapalvelun ja IT-konsultoinnin DPS:n hyödyntämisestä enemmän tietoa niiden omilta sivuilta. 

Koska molemmat yhteishankinnat ovat tulleet saataville ennen Hanselin ja KL-Kuntahankintojen yritysjärjestelyä, ovat ne valitettavasti vain valtionhallinnon organisaatioiden ja korkeakoulujen käytössä. IT-konsultoinnin pienhankintapalvelu sen sijaan on kaikkien asiakkaidemme hyödynnettävissä.