Matkustuksen ABC

Virka- ja työmatkustus on ohjattua hankintaa

Matkan tilaaminen on hankinta, jota ohjaa organisaatiokohtaiset matkustusohjeet. Lisäksi talousarviotalouteen kuuluvia organisaatioita ohjaavat mm. valtion matkustussääntö ja valtion matkustusstrategia. Kuntasektoriin kuuluvia organisaatioita ohjaa kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus. Noudata matkan varaamisessa aina oman organisaatiosi ohjeistusta.

Virka- ja työmatkustuksen hankinnoille on tyypillistä, että varaukset voi tehdä sopimushinnalla monesta eri kanavasta. Parhaat tulokset saat hyödyntämällä sopimusmatkatoimistoa, maksamisratkaisua sekä matka- ja kulunhallintajärjestelmän palveluita.

Puitejärjestelyllä matkustat levollisin mielin

Virka- ja työmatkustukseen liittyvät hankinnat tulee kilpailuttaa hankintalain ja organisaation vahvistaman hankintaohjeen mukaisesti. Kätevimmin noudatat hankintalakia, kun käytät Hanselin puitejärjestelyjä.

Talousarviotalouteen kuuluvien organisaatioiden käytettäviksi on keskitetysti määrätty matkatoimistopalvelut, reitti-, huolto- ja tilauslennot sekä maksamisratkaisu. Lisäksi virastojen ja laitosten tulee hyödyntää kilpailuttamiamme puitejärjestelyitä, jotka tarjoavat palveluita muihin matkustuspalveluihin sekä matkahallinnan tietojärjestelmien ja työvälineiden hankintaan. 2.9.2019 jälkeen kilpailuttamamme matkustukseen liittyvät yhteishankintasopimukset ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä.

Tutustu puitejärjestelyihin tai käytä hakupalveluamme, jonka löydät sivun ylälaidasta.

Vinkkejä ennen matkaaMuistathan, että matkan kokonaiskustannukset muodostuvat useasta eri tekijästä. Yksittäinen edullinen lentolippu ei tee matkasta kokonaisuudessaan edullista, jos matka-aika pitenee ja yöpymisten määrä kasvaa.

Huom! Saat lisää tietoa matkavalintoihin vaikuttavista tekijöistä ja hinnoittelusta, kun kirjaudut sivun ylälaidasta.