Matkustuksen ABC

Virkamatkustus on ohjattua hankintaa

Matkan tilaaminen on hankinta, jota ohjaa virastokohtaiset matkustusohjeet, valtion matkustussääntö ja valtion matkustusstrategia. Noudata matkan varaamisessa aina oman organisaatiosi ohjeistusta.

Virkamatkustuksen hankinnoille on tyypillistä, että varaukset voi tehdä sopimushinnalla monesta eri kanavasta. Parhaat tulokset saat hyödyntämällä sopimusmatkatoimistoa, maksamisratkaisua sekä matka- ja kulunhallintajärjestelmän palveluita.

Puitejärjestelyllä matkustat levollisin mielin

Virkamatkustukseen liittyvät hankinnat tulee kilpailuttaa hankintalain ja viraston vahvistaman hankintaohjeen mukaisesti. Kätevimmin noudatat hankintalakia, kun käytät Hanselin puitejärjestelyjä.

Keskitetysti virastojen käytettäviksi on määrätty matkatoimistopalvelut, reitti-, huolto- ja tilauslennot sekä maksuaikakorttiratkaisu ja ulkomaan matkavakuutus. Lisäksi virastojen ja laitosten tulee hyödyntää kilpailuttamiamme puitejärjestelyitä, jotka tarjoavat palveluita muihin matkustuspalveluihin sekä matkahallinnan tietojärjestelmien ja työvälineiden hankintaan.

Tutustu puitejärjestelyihin tai käytä hakupalveluamme, jonka löydät sivun ylälaidasta.

Vinkkejä ennen matkaaMuistathan, että matkan kokonaiskustannukset muodostuvat useasta eri tekijästä. Yksittäinen edullinen lentolippu ei tee matkasta kokonaisuudessaan edullista, jos matka-aika pitenee ja yöpymisten määrä kasvaa.

Huom! Saat lisää tietoa matkavalintoihin vaikuttavista tekijöistä ja hinnoittelusta, kun kirjaudut sivun ylälaidasta.