Maistiaisia uudesta Hilmasta tarjoiltiin Handi-työpajassa

29.04.2019

hilma_pieni.png

Uusi Hilma kehittyy hyvää tahtia. Tulevan palvelun käyttöliittymään, toiminnallisuuksiin ja ulkoasuun päästiin tutustumaan Handi-ohjelman työpajassa 25.4.2019.

Tammikuun 2020 alussa julkaistavaa Hilmaa rakennetaan kuuden koodarin ja kahden hanselilaisen voimin Hanselin toimitiloissa Postitalossa. Projektipäällikkö Tiina Luoma, kehityspäällikkö Timo Rantanen ja kuusi Innofactorin koodaria tähtäävät helppokäyttöiseen palveluun, joka palvelee kaikkia sen käyttäjäryhmiä entistä paremmin.

 "Hankinnoista ilmoittaminen tehdään helpoksi hankintaa tekeville, mutta uutta Hilmaa rakennetaan ennen kaikkea tarjoajille", Timo Rantanen linjasi. Hankintailmoituksia voi etsiä tehokkaan hakutoiminnon ja hakuvahtien avulla, ja julkaistusta ilmoituksista voi kysyä lisätietoja niiden yhteydessä.

Mahdollisuus kirjautua Hilmaan auttaa kaikkia käyttäjiä. Kerran syötettyjä tietoja voi hyödyntää uudelleen, ja palvelu ohjaa ilmoituksen jättämisessä. Käyttäjät kirjautuvat palveluun omalla nimellään, jonka jälkeen he pääsevät halutessaan tunnistautumaan osaksi tiettyä organisaatiota. Kirjautumismahdollisuus palvelee myös tarjoajia, sillä se mahdollistaa hakuvahtien hyödyntämisen.

Kaikkia vuosien aikana Hilmassa julkaistuja hankintailmoituksia ei tuoda uuteen palveluun, mutta vuodesta 2017 eteenpäin julkaistut ilmoitukset näkyvät myös uudessa Hilmassa. Julkisten hankintayksiköiden tiedot tuodaan Hilmaan valmiiksi, mitä helpottaa ilmoittamista.

Koodarit äänessä, tervetuloa kuulolle

Hilmaa rakennetaan ketterän ohjelmistokehityksen menetelmällä, joka mahdollistaa palautteiden ja kehitysehdotusten jatkuvan huomioinnin.

"Työn suuntaa voidaan tarvittaessa muuttaa, ja huomioida esimerkiksi Hilman kehitysryhmältä saatuja ideoita", projektipäällikkö Tiina Luoma kertoi. Kehitysryhmään kuuluu laaja joukko yritysten, julkishallinnon organisaatioiden ja muiden hankinnan asiantuntijoiden edustajia. Työryhmä on vaikuttanut uuden Hilman suuntaan sen alkumetreistä alkaen, ja jatkaa työtään edelleen.

Ketterään ohjelmistokehityksen kuuluvat kahden viikon välein järjestettävät esittelytilaisuudet eli sprint review't, jossa koodarit esittelevät työnsä tuloksia. Hilman edellistä sprinttiä seuraamassa oli jäseniä Hilman kehitysryhmästä, mutta sama mahdollisuus tarjotaan jatkossa myös muille Hilmasta kiinnostuneille.

"Haluamme työmme olevan niin avointa kuin mahdollista, joten lähitulevaisuudessa tulemme jakamaan osallistumislinkkiä myös julkisesti esimerkiksi Hanselin verkkosivulla ja somekanavilla", Tiina Luoma kertoi.

Testaa uutta Hilmaa

1HILMA_PIENI.png



Uuden Hilman kehitystä voit seurata osoitteessa https://testhilma.hansel.fi/fi, jossa voi kokeilla ilmoituksen jättämistä. Testiversio kehittyy jatkuvasti, ja uusia toiminnallisuuksia on luvassa muutama viikon välein. Rekisteröidy ja anna luovuutesi kukkia, ilmoituksesi näkyy sen julkaisun jälkeen kaikille palvelun testiversiossa.