Vuosikertomus ja vastuullisuusraportti 2014 julkaistu

16.04.2015

Hansel on 16.4.2015 julkaissut vuotta 2014 koskevan vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin.

Hanselin puitejärjestelyiden kautta tehtyjen yhteishankintojen määrä jatkoi kasvua vuoden 2014 aikana, päätyen 715 miljoonaan euroon. Hanselin arvion mukaan yhteishankintojen kautta saavutettujen säästöjen määrä oli vuonna 2014 noin 250 miljoonaa euroa verrattuna siihen, jos hankinnat olisi tehty hajautetusti.

Hansel on huomioinut vastuullisuusnäkökohtia toiminnassaan usean vuoden ajan. Vastuullisuusraportissa kerrotaan muun muassa, miten vastuullisuusnäkökohtia huomioidaan hankintaprosessissa ja yhtiön hallinnoimissa puitejärjestelyissä ja millaisia vaikutuksia digitalisaatiolla on valtion hankintatoimeen.

Uusi hankintalaki tulee voimaan ensi vuoden aikana. Lakiuudistus tarkoittaa hankintalainsäädännön kokonaisuudistusta, jonka myötä ympäristö-, sosiaalisiin-, innovatiivisuusnäkökohtiin sekä pk-yritysten asemaan tullaan kiinnittämään yhä enemmän huomiota. Markkinoiden toimivuuden varmistaminen ja kilpailun lisääminen ovat tärkeä osa taloudellista vastuullisuutta. Hansel pyrkii aina kun se on mahdollista huomioimaan kilpailutuksissa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytykset. Pk-yritysten osuus Hanselin toimittajista vuonna 2014 oli 43 prosenttia.

Hanselin vastuullisuusraportti julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja se on laadittu GRI 4-ohjeiston edellyttämällä tavalla. Vastuullisuusraportti on varmennettu ja se julkaistaan verkkomuodossa osoitteessa http://vuosikertomus2014.hansel.fi .

Lisätietoja asiasta antaa Hanselissa viestintäpäällikkö Thomas Sund, puh. 0294 444 235 ja controller Anne Saarnio, puh. 0294 444 246. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)hansel.fi