Tietoliikennelaitteet 2021–2025 DPS

Tämä yhteishankinta on kaikkien asiakkaidemme käytettävissä. Jos olet toimittaja, siirry kohtaan "Haluatko toimittajaksi?".

Yhteishankinnan edut

Voit hankkia tarpeitasi vastaavat tietoliikennelaitteet ja niihin kiinteästi liittyvät palvelut haluamassasi laajuudessa. Yhteishankinta sisältää myös valmiiksi laaditut sopimus- ja palvelutasoehdot, joihin voit kuitenkin vaikuttaa asiakaskohtaisessa sopimuksessa. Voit myös jakaa hankintasi osa-alueisiin esimerkiksi kilpailuttamalla erillisissä minikilpailutuksissa LAN, WLAN tai WAN laitteet.

Minikilpailutus on avointa kilpailutusta nopeampi ja helpompi, koska Hansel on jo varmistanut toimittajien soveltuvuuden (mm. yrityksen taloudellisen tilanteen ja referenssit vastaavien palveluiden toimituksista). Dynaamisen hankintajärjestelmän ehdot ja enimmäishinnan korotusrajat suojaavat myös asiakkaidemme asemaa.

Minikilpailutuksen teet sähköisesti kilpailutusjärjestelmän valmiiden mallipohjien avulla. Tarkemmat tiedot sisällöstä saat tutustumalla muun muassa DPS:n kohde ja ehdot -dokumenttiin Asiakirjat-välilehdellä. Asiakirjat-välilehdelle pääset vain verkkopalveluumme kirjautuneena Hansel-asiakkaana. Tällöin käytettävissäsi ovat muun muassa mallilomakkeet. Ohjeita minikilpailutuksen tekemiseen löydät Minikilpailutuksen ohje -välilehdeltä.

Voit hyödyntää oheista pdf-tiedostoa yhteishankinnan esittelyssä omassa organisaatiossasi.

Icon Tietoliikennelaitteet 2021-2025 - yhteenveto (157,3 KB)

Mitä voin hankkia?

Tällä dynaamisella hankintajärjestelmällä voit hankkia tietoliikenneverkon laitteet. Valikoimaan kuuluvat lähiverkon (LAN ja WLAN), laajaverkon (WAN) ja konesaliverkon laitteet sekä tietoturvalaitteet.

Laitteiden lisäksi voit myös hankkia yllä mainittuihin tuotteisiin kiinteästi liittyvät muut tuotteet (esimerkiksi lisätarvikkeet, tietoliikenneverkon laitteiden yhteyteen hankittavat muut laitteet kuten varavoimalaitteet ja ohjelmistot/ohjelmistojen käyttöoikeudet) sekä laitteisiin liittyvät palvelut.

Laitteisiin liittyviä palveluja voivat olla:

 • käyttöönottoa tukevat palvelut: asennuspalvelut ja vanhan laitteen noutopalvelu
 • huolto- ja ylläpitopalvelut: ohjelmiston päivitys, tekninen tuki, varalaitepalvelu, vaihtolaitetakuu, varaosapalvelu ja korjausaikapalvelu
 • tietoturvallinen tuhoamispalvelu
 • asiantuntijapalvelut
 • verkonvalvonta- ja hallintapalvelut

Asiakas tekee hankinnat DPS:ssä oman minikilpailutuksen kautta – ja saa siihen Hanselista valmiit mallipohjat ja hyvän tuen. 

Sopimustoimittajan soveltuvuusvaatimukset

Sopimustoimittajat ovat täyttäneet seuraavat soveltuvuusvaatimukset:

 1. Rekisteröityminen ammatti- ja elinkeinorekisteriin
 2. Verojen ja eläkevakuutusmaksujen maksaminen
 3. Rahoituksellinen ja taloudellinen tilanne
  • Riskiluokitus vähintään 1–3
  • Liikevaihto vähintään 4 miljoonaa euroa
 4. Tekninen suorituskyky ja ammatillinen pätevyys
  • Tarjoajalla on käytettävissään tarjouksessa ilmoitettujen alihankkijoiden voimavarat hankinnan toteuttamisessa.
  • Tarjoajalla on kokemusta hankinnan kohteena olevien tuotteiden toimittamisesta viimeisen kolmen vuoden aikana.
  1. Referenssitoimeksiantojen kohteena on ollut joidenkin hankinnan kohteena olevien laitteiden (lähiverkon (LAN JA WLAN) laitteet; laajaverkon (WAN) laitteet; konesaliverkon laitteet; tietoturvalaitteet) toimittaminen.
  2. Vähintään kahden (2) referenssitoimeksiannon laitteita koskevan toteutuneen laskutuksen on tullut olla vähintään viisisataatuhatta (500 000) euroa ilman arvonlisäveroa (alv 0 %) ja kahden (2) muun referenssitoimeksiannon laitteita koskevan toteutuneen laskutuksen on tullut olla vähintään kaksisataatuhatta (200 000) euroa ilman arvonlisäveroa (alv 0 %).
  3. Toteutuneen laskutuksen tulee olla toimitettujen laitteiden laitehinnoista muodostunutta laskutusta.
  4. Referenssitoimeksiantojen toteutuneen laskutuksen tulee olla kertynyt viimeisen kolmen (3) vuoden aikana osallistumishakemuksen jättämisestä laskettuna.
  5. Kaikkien referenssitoimeksiantojen tulee olla suoritettu eri asiakkaille.
  6. Vähintään kahdessa (2) referenssitoimeksiannossa ehdokkaan on tullut tuottaa tietoliikenneverkon laitteisiin liittyviä huolto- ja ylläpitopalveluita vähintään yhden (1) vuoden ajan viimeisen kolmen (3) vuoden aikana laskettuna osallistumishakemuksen jättämisestä.

Yksityiskohtaiset soveltuvuusvaatimukset löytyvät osallistumispyynnöltä.

Haluatko toimittajaksi?

Hyväksymme mukaan kaikki soveltuvuusehdot täyttävät toimittajat. Lue lisää DPS:stä hankintamenettelynä ja kurkkaa lisätietoja videolta!

Voit jättää osallistumishakemuksen Tietoliikennelaitteet 2021–2025 (DPS):ään täällä.

Näet vain osan sisällöstä, koska et ole kirjautunut. Kirjaudu sisään

Ei vielä tunnuksia? Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Liittyminen

Liity viimeistään 30.05.2025

Sopimuskausi
01.06.2021 - 30.06.2028
Asiakkaan hankintasopimusten viimeinen voimassaolopäivä
30.06.2030
Toimintamalli
Sisäinen kilpailutus

Vastuullisuus

Kaikki yhteishankintamme on vastuullisuusanalysoitu ja merkitty vastuullisuustunnuksin. Tässä yhteishankinnassa on huomioitu:

 • Sosiaalinen vastuu
 • Taloudellinen vastuu

Yhteystiedot

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Lisätietoja yhteishankinnasta

Jouni Välilä

Kategoriapäällikkö

jouni.valila@hansel.fi

Hankinnan vaihe

 1. Esiselvityksessä
 2. Valmistelussa
 3. Kilpailutuksessa
 4. Käynnissä
 5. Päättynyt, asiakaskohtaiset sopimukset voimassa